Πάρος: «Κενό γράμμα» οι ενέργειες για τις ανεμογεννήτριες!

24 Δεκεμβρίου 2014 18:37

«Κενό γράμμα» αποδεικνύονται καθώς φαίνεται οι ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος Πάρου με απόφαση Δ.Σ στις 15/01/14, σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.

Είναι γνωστό ότι το ΥΠΕΚΑ είχε αποφασίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά Πάρος, Νάξος, Τήνος και Άνδρος σε διάφορες χωροθεσίες και οι Δήμοι τους έκαναν αίτηση ακυρώσεως της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντίστοιχη αίτηση ακυρώσεως για τους ίδιους λόγους έκαναν και δεκατέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι της Πάρου όπως γνωστοποίησε και ο εκπρόσωπός τους στη συνάντηση της Νάουσας για το ζήτημα των ανεμογεννητριών στις 21/12/2014.

Το ΥΠΕΚΑ όμως στη συνέχεια απέσυρε την αρχική απόφαση περιβαλλοντικών όρων και στις 18/12/2014 εξέδωσε νέα. Κατόπιν τούτου, η αρχική αίτηση ακυρώσεως των περιβαλλοντικών όρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πλέον, μετά από έρευνα του psts.gr, χωρίς αντικείμενο.

Εκτός εάν η αρχική αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Πάρου και των Συλλόγων δεν περιελάμβανε ως κύριο λόγο τους περιβαλλοντικούς όρους.

Ωστόσο μετά από αυτά, και αν ισχύουν τα ανωτέρω, ο Δήμος Πάρου έχει τη δυνατότητα:

α) να κάνει ένσταση της απόφασης στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ εντός δεκαπενθημέρου από της αναρτήσεως της αποφάσεως ή

β) να κάνει νέα αίτηση ακυρώσεως των περιβαλλοντικών όρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός εξήντα ημερών από της αναρτήσεως της αποφάσεως.

Συνεπώς οι όποιες ενέργειες έγιναν από το Δήμο Πάρου και τους Συλλόγους βρίσκονται στο «κενό» και μάλλον θα πρέπει να γίνουν νέες.

Φυσικά ο στόχος των ενεργειών θα πρέπει να είναι η αποτροπή εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί της Πάρου και όχι η απόσυρση μιας απόφασης της διοίκησης η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με μια νέα απόφαση που θα καλύπτει τους τυπικούς ή ουσιαστικούς λόγους της αποσυρθείσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos