300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Τροχοπέδη οι ανεμογεννήτριες στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της Πάρου

30 Δεκεμβρίου 2014 18:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τροχοπέδη οι ανεμογεννήτριες στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της Πάρου

test2

test2

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών Πάρου με θέμα που αφορά στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στο νησί της Πάρου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Σύλλογος Καμαρών σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα των ήδη εγκατεστημένων ανεμογεννητριών στην περιοχή των Καμαρών και συγκεκριμένα στο λόφο Ανεφανή.

Η δίκη έχει έως τώρα αναβληθεί αρκετές φορές και έχει οριστεί νέα δικάσιμος για τις αρχές του 2015.

Προσφάτως, χορηγήθηκε έγκριση εγκατάστασης 22 ακόμη ανεμογεννητριών σε άλλες περιοχές της Πάρου μεταξύ των οποίων προβλέπεται και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο λόφο Παχνά που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά των Καμαρών.

Οι υπό εγκατάσταση ανεμογεννήτριες θα είναι τριπλάσιας ισχύος από τις ήδη εγκατεστημένες στο λόφο Ανεφανή.

Οι οικισμοί των Καμαρών και του Μαραθιού αλλά και οι τοπικές κοινότητες του Κώστου και των Λευκών θα είναι αυτές που θα υποστούν τις επιπτώσεις κατά κύριο λόγο.

Ειδικότερα δε, οι δύο πρώτοι οικισμοί που βρίσκονται μεταξύ των τριών λόφων στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί ή πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες, θα υποφέρουν περισσότερο εξαιτίας του γεγονότος ότι πλήττονται με όλους του ανέμους. Επιπλέον δε και κυρίως λόγω της μικρής απόστασης ανάμεσα στους λόφους, η επιβάρυνση θα είναι τεράστια. Και όχι μόνο για τις προαναφερόμενες περιοχές αλλά για ολόκληρο το νησί της Πάρου.

Το φυσικό περιβάλλον του νησιού θα υποστεί δραματική αλλοίωση πέραν της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και επισκέπτες του.

Δεν μπορούμε συνεπώς να προσδοκούμε την τουριστική και κατ΄ επέκταση οικονομική ανάπτυξη της Πάρου όταν με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών καταστρέφουμε το φυσικό τοπίο, την αισθητική εικόνα και την ηρεμία του τόπου μας.

Συνεπώς, θα πρέπει όλες οι παραπάνω πληττόμενες περιοχές και όχι μόνο, να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Θα πρέπει να αναφερθεί , ότι εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια όταν ο Σύλλογος Καμαρών άρχισε να αντιμετωπίζει το πρόβλημα, δυστυχώς δεν εισακούστηκε, ούτε καν βοηθήθηκε από άλλους φορείς του νησιού οι οποίοι μάλιστα, τήρησαν αρνητική στάση απέναντι στο Σύλλογο, συγκρούστηκαν μαζί του ενώ ορισμένοι φρόντισαν επίσης και να τον πλήξουν.
Επισημαίνουμε δε ό τι στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12 -10- 2011, τοποθετηθήκαμε σχετικά με την προσφυγή του Συλλόγου Καμαρών λέγοντας ότι αν χαθεί δικαστικά η προσφυγή του Συλλόγου στο Συμβούλιο της Επικρατείας τότε καταρρίπτονται οι διατάξεις του 732/93 που αφορούν κυρίως την παράκτια ζώνη σε βάθος δυόμισι χιλιομέτρων της νήσου Πάρου και ανοίγεται έτσι διάπλατα η δυνατότητα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην ενδοχώρα.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει τώρα όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι μόνο οι άμεσα πληττόμενες παραπάνω περιοχές. Το ζήτημα αφορά ολόκληρη την Πάρο και το μέλλον της.

Ανεξάρτητα όμως από τι θα πράξουν οι άλλες περιοχές, οι Καμάρες και η Μονή Λογγοβάρδας που πλήττονται άμεσα από τις υπό εγκατάσταση ανεμογεννήτριες στο λόφο Παχνά, θα πρέπει συμπορευθούν προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για το καλό των κατοίκων της περιοχής.

O Σύλλογος Καμαρών θα προχωρήσει, και εφόσον και η Μονή ενδιαφέρεται , την καλούμε να συνεργαστεί με το Σύλλογο.

Σημειώνουμε επίσης ότι σε κάθε άλλη ενέργεια που δρομολογείται ή πρόκειται να δρομολογηθεί στην Πάρο προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος των ανεμογεννητριών, ο Σύλλογος Καμαρών θα είναι παρών και θα σταθεί αρωγός κάθε προσπάθειας. Είναι βέβαιο ότι οι μεθοδευμένες από κοινού ενέργειες θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Σκαραμαγκάς

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Με χιόνια και καταιγίδες το πο...
Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.000 οχήματα - Πρόστιμα εώς 30.000 ευρώ για οχήματα σε ψευδή ακινησία

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.0...

12 Μαϊος 2025
Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του

Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη...

12 Μαϊος 2025
Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην 2η θέση – Στην 4η υποχωρεί η Ζωή

Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επι...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ