Σκουπιδότοπος το Μεγάλο Πιπέρι στην Πάρο…

23 Ιανουαρίου 2015 03:14

Σκουπίδια κάθε λογής, κλαριά ξερά ή μισοσαπισμένα , μπουκάλια από απορρυπαντικά , κομμάτια από πλαστικό, ποτήρια, υπολείμματα οικοδομικών υλικών, είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς εν μέσω του χειμώνα σε

μία από τις γραφικότερες παραλίες της Πάρου, το Μεγάλο Πιπέρι. Το μικρό κολπάκι πολύ κοντά στο κέντρο της Νάουσας θυμίζει δυστυχώς σήμερα σκουπιδότοπο χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν τα ετερόκλητα υλικά που βρίσκονται στην παραλία είναι φερτά ή έχουν εναποτεθεί εκεί από «αγνώστους» που επιχείρησαν όπως - όπως να τα ξεφορτωθούν.

Γεγονός είναι πάντως ότι η αντιαισθητική εικόνα είναι αδικαιολόγητη καθώς υπάρχουν αρκετοί κάδοι απορριμμάτων στην περιοχή ακόμα και πάνω στην αμμουδιά.
Περιοχή δημοφιλής τουριστικά το Μεγάλο Πιπέρι, με πολυτελή καταλύματα και καταγάλανα νερά που «κόβουν» την ανάσα των επισκεπτών το καλοκαίρι, εμφανίζει δυστυχώς εικόνα εγκατάλειψης, ερημιάς και απουσίας κάθε φροντίδας το χειμώνα.

Η κραυγαλέα αυτή αντίθεση, θλιβερή και προσβλητική για τον κοινωνικό μας πολιτισμό δείχνει το τραγικό έλλειμμα σεβασμού αλλά και τη χρησιμοθηρική αντίληψη που επικρατεί για το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον του νησιού μας.
Ένα περιβάλλον μοναδικό όλες τις εποχές του χρόνου το οποίο δυστυχώς σπεύδουμε να καλλωπίσουμε συνήθως λίγο πριν το καλοκαίρι, λίγο πριν φθάσουν στο νησί οι πρώτοι τουρίστες που θα αφήσουν στον όμορφο τόπο μας και χάρη στη φύση του, τα χρήματά τους... Δυστυχώς...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos