Δίνει, για ευνόητους λόγους, ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά που δέχονται αυξημένες τουριστικές πιέσεις με στόχο την προστασία και τη βιωσιμότητά τους ώστε να διατηρήσουν, στο μέτρο του δυνατού, την ιδιαίτερη περιβαλλοντική και πολιτιστική τους ταυτότητα που κάνει το τουριστικό προϊόν τους ξεχωριστό.
Η Πάρος και η Αντίπαρος, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του Νέου Χωροταξικού, ανήκουν στις περιοχές κατηγορίας Β. Δηλαδή στις Αναπτυγμένες Περιοχές στις οποίες δίνεται έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και θεσπίζονται ήπιοι περιορισμοί.
Έτσι λοιπόν, εφεξής, σε Πάρο και Αντίπαρο, ο ελάχιστος χώρος για νέα ξενοδοχεία εκτός σχεδίου αυξάνεται στα 12 στρέμματα και θα επιτρέπονται μονάδες έως 350 κλίνες. Παράλληλα, πρόκειται να ενισχυθούν ειδικές μορφές τουρισμού και θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη πιο σύγχρονων τουριστικών υποδομών.






Newsroom





