Κλάδεμα και φροντίδα ευκαλύπτων στη Μάρπησσα της Πάρου

06 Φεβρουαρίου 2015 12:50

Με προσοχή και επαγγελματική αρτιότητα συνεχίζονται οι εργασίες κλαδέματος ευκαλύπτων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, παρουσία

της προέδρου Μάρπησσας κ. Άννας Αντωνοπούλου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα του πρασίνου σε δημόσιους - δημοτικούς χώρους. Οι εργασίες εκτελούνται από το συνεργείο του τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Πάρου με καλαθοφόρο όχημα, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου κηποτεχνίτη και με απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων κοπής . Οι πανύψηλοι ευκάλυπτοι που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου κλαδεύονται ήπια και καθαρίζονται με επιλεκτική αφαίρεση κλαδιών όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Το κλάδεμα των ευκαλύπτων κρίθηκε αναγκαίο για την ασφάλεια των διερχομένων και των κατοικιών σε περιπτώσεις που πνέουν στην περιοχή δυνατοί άνεμοι.

Τα δέντρα αυτά που χαρίζουν δροσιά, οξυγόνο και ομορφιά φυτεύτηκαν από τους ίδιους τους κατοίκους πριν από μερικές δεκαετίες και είναι συνδεδεμένα με την περιβαλλοντική παράδοση της περιοχής συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα του κλαδέματος απομακρύνονται αυθημερόν από τα σημεία υλοποίησης της εργασίας και αποθηκεύονται στην αποθήκη της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας (στα πρώην κοινοτικά σφαγεία) για να αποφασιστεί στη συνέχεια από τις τοπικές αρχές, η διάθεσή τους σε άπορους κατοίκους που τα έχουν ανάγκη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos