O «καταρράκτης» των Λευκών!

25 Φεβρουαρίου 2015 02:11

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου στις Λεύκες Πάρου, μετέτρεψαν το καλά κρυμμένο ποταμάκι που βρίσκεται δίπλα στο δισυπόστατο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και Αγίου Χαραλάμπους σε μικρό χείμαρρο.

Τα νερά κατεβαίνουν από την ορεινή περιοχή πάνω από τις Λεύκες, διασχίζουν το χωριό συνεχίζουν προς τα παλιά πλυσταριά και τον Χειρόλακα και καταλήγουν στον ποταμό Καλογέρων.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα ορμητικά νερά μοιάζουν σα να ξεπηδάνε μέσα από τα βράχια και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την βλάστηση κάνουν το θέαμα άκρως εντυπωσιακό αλλά και σπάνιο.

Το ποταμάκι που είναι υπεύθυνο για τη μορφολογία της περιοχής έχει λίγα νερά το καλοκαίρι τα οποία είναι αρκετά για συντηρήσουν το υπέροχο μικρό οικοσύστημα.
Οι ραγδαίες ωστόσο βροχοπτώσεις μετέτρεψαν το «ήσυχο ποταμάκι» σε «θεριεμένο» μικρό χείμαρρο με αφρό από καταρράκτη!
Έναν μικρό δηλαδή παράδεισο από υπέροχες εικόνες μιας ζωντανής φύσης που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις Κυκλάδες και δη στην Πάρο. Φυσικές εικόνες που μπορούν να εμπνεύσουν λογοτέχνες, ζωγράφους και λοιπούς καλλιτέχνες και που προς το παρόν απολαμβάνουν οι κάτοικοι του χωριού και οι λίγοι επισκέπτες του εν μέσω του χειμώνα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos