×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Πρωτοποριακός φωτισμός σε στάσεις του ΚΤΕΛ Πάρου

25 Φεβρουαρίου 2015 14:15

Περίπου τριάντα σύγχρονους φωτιζόμενους ηλιακούς στύλους σε στάσεις των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, απέκτησε ο Δήμος Πάρου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη» που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.


Το ποσό αποδοχής από το Δήμο για την προμήθεια και εγκατάσταση των αυτόνομων φωτοσυστημάτων ανέρχεται στα 43.732,00 ευρώ.

Τα αυτόνομα φωτοσυστήματα σύγχρονης τεχνολογίας LED εγκαταστάθηκαν με επιτυχία σε 30 στάσεις αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Πάρου οι οποίες έως σήμερα δεν είχαν δυνατότητα ηλεκτροδότησης. Έτσι λοιπόν οι ενεργειακές ανάγκες της κάθε στάσης θα καλύπτονται από το κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα που θα τροφοδοτεί στη συνέχεια με ενέργεια μπαταρίες οι οποίες θα παρέχουν συνεχές ρεύμα που θα απαιτείται για την κάθε στάση.

Η λειτουργία του συστήματος θα έχει ως εξής:

Κατά την διάρκεια της ημέρας η ηλιακή ενέργεια απορροφάται από το φωτοβολταϊκό πάνελ και αποθηκεύεται στους συσσωρευτές. Η λειτουργία του φωτιστικού θα ξεκινά αυτόματα τη νύχτα και θα σταματά τις πρωινές ώρες χωρίς καμία εξωτερική καλωδίωση. Πρόκειται για νέα πρωτοποριακά φώτα δρόμου που χάρη στην τεχνολογία τους παρέχουν φωτισμό, έχοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων καθώς λειτουργούν με την καθαρή ενέργεια από τον ήλιο την οποία συλλέγουν μέσω του φωτοβολταϊκού τους συλλέκτη.

Ο Δήμος Πάρου προχώρησε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου δίνοντας λύση στο ζήτημα του ανεπαρκούς φωτισμού με την παράλληλη αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos