Επισκευή - Αποκατάσταση του προβλήτα στο «Βίντζι» Παροικίας Πάρου

12 Μαρτίου 2015 19:44

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επίστρωση με βιομηχανικό δάπεδο του προβλήτα στη θέση «Βίντζι» στην Παροικία που είχε φθαρεί με τα χρόνια.

Το έργο που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου και προχωρά χωρίς προβλήματα, εκτείνεται από την αρχή του καρνάγιου μέχρι το τελείωμα του κεντρικού προβλήτα.
Το σημείο είναι γνωστό για την εξυπηρέτηση, από την άνοιξη μέχρι το τέλος φθινοπώρου, τουριστικών σκαφών που καταπλέουν στο λιμάνι της Παροικίας.
Η προσέλκυση ποιοτικού και όχι μόνο ποσοτικού τουρισμού αποτελεί αναμφίβολα στόχο της τουριστικής προώθησης του νησιού. Επισκέπτες και τουρίστες υψηλού βαλαντίου και απαιτήσεων καταφθάνουν κάθε χρόνο στο νησί της Πάρου μέσω ιστιοφόρων σκαφών, συνεπώς τα καταφύγια των σκαφών θα πρέπει να είναι προσεγμένα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι εργασίες επίστρωσης βιομηχανικού δαπέδου βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές και οι ζημιές στην επιφάνεια του προβλήτα.
Μία παρέμβαση που ξεκίνησε με τον καθαρισμό της επιφάνειας και τις απαραίτητες διαμορφώσεις για να τοποθετηθεί στη συνέχεια δομικό πλέγμα από σίδηρο και επίστρωση από μπετόν. Έχει προβλεφθεί ακόμη να τοποθετηθούν καινούργιες δέστρες οι οποίες χρησιμεύουν για την πρόσδεση των σκαφών.

Σχετικά με τη δαπάνη εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 30.000 € μετά την έκπτωση της δημοπράτησης (αρχικό κόστος 45.000 €). Η εκτέλεση του έργου έγινε με ανάθεση στην Επιχείρηση «Δ.ΜΑΣΤΟΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» μετά την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού και το ποσό χρηματοδοτείται με πόρους του Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου.

Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του προβλήτα είναι σημαντική διότι αναβαθμίζει το λιμάνι όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά διευκολύνοντας επαγγελματικά και τουριστικά σκάφη να προσεγγίζουν με ασφάλεια, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται κατακόρυφα η κίνηση στο νησί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos