Πρόγραμμα Πανηγυρικού Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πάρου

16 Μαρτίου 2015 16:06

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.

 Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Εορτασμός της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με μεγάλη λαμπρότητα στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.

Ώρα 11:30 π.μ.

Προσκύνημα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ώρα 07:30 π.μ.

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10:00 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων Παροικιάς, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου κ. Αθανάσιος Ράπτης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, σχολείων, οργανισμών, ιδρυμάτων, συλλόγων κλπ, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων, τηρούμενης πάντοτε της με αριθμό 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ1488/Β΄/6.10.2006) Υπουργικής Απόφασης.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.

Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.
Χώρος των επισήμων απέναντι από το Α' Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κος Δημήτριος Μαούνης, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου και βοηθός Τελετάρχη ο κος Κωνσταντίνος Λασπιάς, Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου.

Στις εκδηλώσεις και τη Δοξολογία είναι προσκεκλημένοι να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, όλες οι Αρχές του τόπου, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα, τα Σχολεία και όλοι οι δημότες.

1. Δήμος Πάρου
2. Περιφερειακή Ενότητα Πάρου
3. Δημοτική Κοινότητα Παροικίας Πάρου
4. Αστυνομικό Τμήμα Πάρου
5. Λιμεναρχείο Πάρου
6. Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάρου
7. Εθνική Αντίσταση
8. Ανάπηροι - Θύματα Πολέμου - Εφεδροπολεμιστές
9. Γενικό Λύκειο Πάρου
10. 1ο ΕΠΑ.Λ Πάρου
11. Γυμνάσιο Πάρου
12. 1ο Δημοτικό Σχολείο Πάρου
13. 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάρου
14. Τ.Ο Ν.Δ Πάρου
15. Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου
16. Κ.Ο. Β. Κ.Κ.Ε Πάρου
17. Α.Μ.Ε.Α.Ι. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
18. Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων
19. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Δυτικών Κυκλάδων
20. Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου -Αντιπάρου
21. Ναυτικός Όμιλος Πάρου
22. Α.Ο. Πάρου
23. Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικού Καράτε
24. Σύλλογος Κρητικών Πάρου – Αντιπάρου «Ο Ψηλορείτης»
25. Αθλητικός Σύλλογος Αιγαίας «Πάρου»

Σύμφωνα με τα υπ'αρ. πρωτ.7874 & 7875/05-03-2015 έγγραφα του ΥΠ.ΕΣ & Δ/κής Ανασυγκρότησης./Γεν. Δ/νση Οικ. Υπηρ. & Διοικ/κής Υπ/ξης – Δ/νση Διοίκ/κής Υποστήριξης – Τμ. Οργάνωσης & Απλούστευσης Διαδικασιών και Εθιμοτυπίας, ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.
Με το παρόν παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Συμπληρώνονται σήμερα 194 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Για μία ακόμη φορά τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Μαζί με την εθνική επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Το νόημα αυτής της ταύτισης είναι η θεϊκή ευλογία του Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, η πίστη των ραγιάδων για το ποθούμενο.
Η Επανάσταση του '21 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν' αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία, οι πρόγονοί μας Αγωνιστές, μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους.
Όπως, λέει κι ο Μακρυγιάννης: "Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός "εγώ", ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς "εγώ"; Όταν αγωνιστεί μόνος του να φκειάση ή να χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάσουν, τότε να λένε "εμείς". Είμαστε εις το "εμείς" κι όχι εις το "εγώ".
Να γιατί ο Αγώνας του '21 παραμένει διαχρονικός κι επίκαιρος για μας τους Νεοέλληνες. Η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει θυσίες για να την αποκτήσουμε και προπαντός για να τη διατηρήσουμε.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Ν. ΜΠΙΖΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos