Ομιλία με θέμα «Μνήμη και Τρίτη Ηλικία» στο χώρο του ΚΑΠΗ Παροικιάς Πάρου

18 Μαρτίου 2015 16:41

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Μνήμη και Τρίτη Ηλικία» στο χώρο του ΚΑΠΗ Παροικιάς Πάρου, από τον Κοινωνικό Λειτουργό και υπεύθυνο του Συμβουλευτικού σταθμού για την Άνοια στην Πάρο Δημήτρη Γαλάνη.


Παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με τη διάγνωση και αντιμετώπιση της Άνοιας, τις δυσκολίες μετάβασης στην Τρίτη ηλικία, καθώς και πρακτικές συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους και τον υπεύθυνο του ΚΑΠΗ για την άψογη συνεργασία στην πραγματοποίηση της ομιλίας, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πάρου Μικέ Λεοντή για την βοήθεια που μας προσέφερε.
Λίγα λόγια για το έργο :
Με στόχο την πρόληψη της άνοιας ,αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν και των οικογενειών τους λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2014 ο Συμβουλευτικός Σταθμός Πάρου για την Άνοια. Οι υπηρεσίες, που αναλόγως των αιτημάτων θα παρέχονται είναι οι παρακάτω:
1) προγράμματα πρόληψης (αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης, ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα)
2) προγράμματα παρέμβασης για την Άνοια (προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα που πάσχουν από άνοια, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν αλλά και τους φροντιστές τους, ομάδες έμμισθων φροντιστών, δράσεις ψυχοεκπαίδευσης και υποστήριξης συγγενών, διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών στην κοινότητα της Πάρου αλλά και με πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Αθήνα)
3) ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες δομών και υπηρεσιών ΠΦΥ και ψυχικής υγείας.
Μπορούν να λάβουν υπηρεσίες ασθενείς που πάσχουν από άνοια, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτως ασφάλισης.
Για ραντεβού επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ στο τηλέφωνο 22840 – 22011 (εργάσιμες ημέρες, 08.30-16.30), αναφέροντας συγκεκριμένα το ενδιαφέρον για το Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας Πάρου.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos