Ψεύδη διακινούνται αναπαραγόμενα στο διαδίκτυο…

04 Μαϊος 2015 19:43

Από διασπορά ψευδών μυθευμάτων δοκιμάζεται η τοπική πολιτική ζωή της Πάρου εδώ και λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, «πληροφορίες» από ανώνυμα προσωπικά ιστολόγια (blogs) οι οποίες αναπαράχθηκαν και «κυκλοφόρησαν» στον διαδικτυακό χώρο, διέσπειραν το ψέμα των αντιπαραθέσεων μέσα στην πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη και έφεραν τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Γ. Μπαρμπαρίγο δήθεν να παραιτείται μετά από απαίτηση του Δημάρχου Πάρου κ. Κωβαίου, σε συνάντηση που έλαβε χώρα παρόντων και δημοτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του psts.gr, όλα τα παραπάνω αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Ο τόπος στον οποίο διεξήχθη, οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι και τέλος η φημολογούμενη παραίτηση, αποτελούν όλα ένα τεράστιο ψέμα που μόνο η ιδιοτέλεια και ο κακώς εννοούμενος παρασιτισμός του διαδικτυακού χώρου μπορούν να εξηγήσουν.

Φαίνεται πως κάποιοι «αφανείς μυθοπλάστες» που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των ανώνυμων προσωπικών ιστολογίων τους (blogs) διακονούν, εκτός από τα προσωπικά τους συμφέροντα, την ανεδαφική παραπληροφόρηση, στήνοντας έτσι το πολιτικό και οικονομικό τους «παραμάγαζο». Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε όλα τα προσωπικά ιστολόγια τα οποία είναι απολύτως θεμιτό να δημοσιεύουν προσωπικές απόψεις.
Δυστυχώς, απ΄ότι φαίνεται, η Δημοτική Αρχή, δημοτικές παρατάξεις αλλά και επαγγελματικοί φορείς του νησιού, «παίζουν» το παιχνίδι τους. Δυστυχώς, ο Δήμος Πάρου, εν αγνοία του ή όχι, άμεσα ή έμμεσα, τους δίνει βήμα αξιώνοντάς τα.

Τα συγκεκριμένα, λειτουργώντας παράνομα και παράτυπα, μη έχοντας τη νομική υπόσταση επιχείρησης που δικαιούται οικονομική συναλλαγή, προωθούνται από φορείς του νησιού οι οποίοι θα έπρεπε εξ΄ ορισμού να προστατεύουν τους επαγγελματίες, να τηρούν τη νομιμότητα και όχι να αντιστρατεύονται τα νόμιμα συμφέροντα των επαγγελματιών προωθώντας την παραοικονομία.
Η προώθηση των συγκεκριμένων, αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αλλά και της διαφυγής εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ευθύνη επομένως για τα ψευδή κείμενα που εκπορεύονται από ορισμένα ανώνυμα προσωπικά ιστολόγια, φέρουν όλοι εκείνοι που τα ενισχύουν δημιουργώντας ένα κατεστημένο παρανομίας στο νησί.

Οι φορείς εξουσίας του νησιού έχουν άμεση ευθύνη γι΄ αυτή την κατάσταση και ίσως καλό θα ήταν να λάβουν γνώση της διαδικτυακής νομοθεσίας που άπτεται της λειτουργίας και διαχείρισης τέτοιων ζητημάτων.
Δεν μπορεί η κάθε εξουσία ή ο κάθε φορέας να γίνεται «παιχνίδι» στα χέρια ανωνύμων διασπορέων ψεύδους, εκτός και εάν, αιτία της ασύστολης ελευθεριότητας στην παραπληροφόρηση, είναι η επίγνωση και υπόθαλψη της συνειδητής παρανομίας, γεγονός ακόμη χειρότερο για όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και χειρίζονται τις τύχες αυτού του τόπου.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos