Διπλή γιορτή απ΄ άκρου εις άκρον της Πάρου!

21 Μαϊος 2015 00:42

Δύο μεγάλες χριστιανικές εορτές, οι οποίες εφέτος συμπίπτουν ημερολογιακά, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια, ετοιμάζεται να γιορτάσει απ΄ άκρου εις άκρον το νησί της Πάρου αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου.

Εκκλησίες και ξωκλήσια σε ολόκληρο το κυκλαδονήσι, σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, στολίζονται ώστε να υποδεχτούν τους προσκυνητές πιστούς που προσέρχονται για να τιμήσουν τις εορτές της Αναλήψεως του Κυρίου και των Ισαποστόλων Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.
Εορταστικό κλίμα λοιπόν, παραμονή των δύο γιορτών και το νησί γιορτάζει με πανηγύρια, μουσική και παραδοσιακά κεράσματα που προσφέρονται στις εκκλησίες με παραδοσιακό, όπως κάθε χρόνο, τρόπο.
Την Τετάρτη 20 Μαΐου, τελέστηκαν εσπερινοί και πανηγυρικοί εορτασμοί στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου στο Κάστρο της Παροικίας, στο εκκλησάκι της Αναλήψεως στο νησάκι της Αγ. Καλής στη Νάουσα, στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Άγιου Φωκά στην ομώνυμη τοποθεσία απέναντι από την Παροικία και στον Ιερό Ναό του Άγιου Νικόλαου στο Πίσω Λιβάδι.

Σημαντική λοιπόν λατρευτικά ημέρα για τους πιστούς της Πάρου, σπουδαία όμως ημέρα και για την παριανή παράδοση ανανέωσης των κοινωνικών δεσμών και συνεύρεσης με αφορμή χριστιανικές εορτές οι οποίες στην Πάρο εξακολουθούν να τιμώνται με ευλαβή κατάνυξη και έθιμα που τηρούν τις παραδόσεις και τις μνήμες του νησιού εδώ και αιώνες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos