Θέρος… Γλάροι… Πόλεμος! (Βίντεο)

23 Μαϊος 2015 21:50

Σε μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου για την Πάρο, λίγο πριν τον τουριστικό «κατακλυσμό», η παριανή φύση ξυπνά από τη χειμερινή απραξία και η αγροτική παραδοσιακή ζωή ετοιμάζεται να συλλέξει τον καρπό του μόχθου της.

Εποχή θερισμού για το νησί λίγο πριν τη θερινή ραστώνη αλλά όπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο που συνέλαβε η κάμερα του psts.gr, κάποιοι απρόσκλητοι επισκέπτες μάχονται για να καρπωθούν μέρος της σοδειάς των θεριστών!

Ένα κοπάδι από γλάρους, μέρος του θαλασσινού νησιώτικου τοπίου που όλοι γνωρίζουμε, εμφανίζεται ετοιμοπόλεμο στην μάχη για την επιβίωση!

Οι γλάροι, ακολουθούν πιστά την θεριζοαλωνιστική μηχανή που βρίσκεται επί τω έργω και «κλέβουν» τον καρπό που αναπηδά στο πίσω μέρος της, χορεύοντας κυριολεκτικά πάνω από το χωράφι!
Το πάλλευκο «μπαλέτο» που λικνίζεται στο χορό της αναζήτησης τροφής, ακολουθεί τα κελεύσματα του αρχηγού – γλάρου, ο οποίος με χαρακτηριστικές κραυγές, ειδοποιεί σε λίγο το κοπάδι για τη μετακίνηση της μηχανής σε άλλο χωράφι!
Όλα γίνονται με απόλυτο συντονισμό και γρήγορες, μεθοδευμένες κινήσεις, και σε λίγο, μετά την μικρή ανάπαυλα ξεκούρασης και μέχρι τον εντοπισμό της νέας θέσης της θεριζοαλωνιστικής μηχανής, ο λευκός «στρατός» ξεχύνεται και πάλι και ορμά πάλι προς βρώση νέου φρεσκοκομμένου καρπού!

Μεγαλείο της φύσης και της σοφίας της το εντυπωσιακό θέαμα που καταγράψαμε με την κάμερά μας που αποδεικνύει ότι υπάρχει και η άλλη Πάρος!
Η Πάρος της φυσικής αρμονίας και ομορφιάς που θα πρέπει να προστατέψουμε καθώς είναι γεγονός ότι τέτοιες εικόνες από το νησί είναι σήμερα σπάνιες ή «κρύβονται» κάτω από το βάρος της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos