Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου

03 Ιουνίου 2015 23:13

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με την παρουσία από πλευράς μας των Γιάννη Ραγκούση, Βασιλείου Καρποδίνη, Μάνιας Αμπατζή, Παναγιώτη Σιούνα και από πλευράς ΥΠΑ των στελεχών των επιμέρους υπηρεσιών της που εμπλέκονται με τη δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αεροδρομίου.

Στη σύσκεψη αυτή οριστικοποιήθηκαν τα παρακάτω:

1. Οι προσωρινές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν με τη συμβολή όλων μας θα παραχωρηθούν δωρεάν κατά χρήση προς την Υ.Π.Α. για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι τη δημιουργία των εγκαταστάσεων που μεταγενέστερα θα κατασκευάσει η Υ.Π.Α.

2. Η Υ.Π.Α. έχει αναλάβει και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύνδεσης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου με το δίκτυο της Δ.Ε.Η. Σημειώνεται ότι η δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων δεν προκαλεί οποιαδήποτε επιπλέον δαπάνη.

3. Έχει προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας των σωλήνων από την Υ.Π.Α. και η ΔΕΥΑ Πάρου προγραμματίζει την σύνδεση με το αεροδρόμιο, όπως έχει αναλάβει ήδη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης 1.000 περίπου μέτρων.

4. Όσον αφορά το τεχνικό αντικείμενο του έργου διευκρινίστηκε ότι εμείς αναλαμβάνουμε:

α. Τη σύνταξη προμελέτης, οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής του κυρίως κτηρίου, που θα έχει εμβαδόν στεγασμένου χώρου 365 τ.μ. και υμιυπαίθριου χώρου 150 τ.μ., σύμφωνα με την ενδεικτική κάτοψη που μας έχει δοθεί από την Υ.Π.Α. και την κατασκευή του, καθώς και του πύργου ελέγχου.

β. Την κατασκευή δεξαμενής 40 κυβικών μέτρων.

γ. Τη μελέτη και κατασκευή βιολογικού καθαρισμού των εγκαταστάσεων.

δ. Την κατασκευή φυλακίου εισόδου, την περίφραξη των προσωρινών εγκαταστάσεων και τη μελέτη και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

5. Η Υ.Π.Α. αναλαμβάνει τη διαγράμμιση του διαδρόμου, την μεταφορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς και τον προγραμματισμό όλων των τυπικών διαδικασιών που απαιτούνται για τη λειτουργία του αεροδρομίου.

6. Ο Δήμος Πάρου αναλαμβάνει την κατασκευή του δρόμου προ το αεροδρόμιο με την απορροή των υδάτων.

Ηδη και μετά τις παραπάνω εξελίξεις εξετάζουμε τα θέματα της άμεσης ανάθεσης των μελετών που απαιτούνται, προκειμένου μετά την οριστικοποίησή τους να προχωρήσουμε τις επόμενες εβδομάδες στην έναρξη της δημιουργίας των εγκαταστάσεων.

Στα πλαίσια αυτά αφού ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει χρήματα στους λογαριασμούς της εταιρείας, των οποίων τα ονόματα θα δημοσιοποιήσουμε εφόσον έχουμε την άδειά τους, επισημαίνουμε ότι το εγχείρημα εξαρτάται άμεσα από τη συμβολή όλων μας και τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων της Πάρου. Η μικρή έστω συμβολή είναι απαραίτητη για να γυρίσουμε σελίδα. Οι λογαριασμοί μας στις τράπεζες είναι:

ALPHA BANK : GR 28 0140 6250 6250 0200 2007 643

ΠΕΙΡΑΙΏΣ : GR 65 0172 7120 0057 1207 5970 399

EUROBANK: GR 59 0260 3590 00054020 0333 632

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πέρα από τις οικονομικές χορηγίες, επιδιώκουμε και ήδη είμαστε σε επαφή με ιδιώτες που θα αναλάβουν αφιλοκερδώς μέρος των απαιτούμενων εργασιών και θα δωρήσουν μέρος των απαιτούμενων υλικών για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Πάρος, 29 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΚΕ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos