Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Πάρο: "Εκτίμηση της οικολογικής παροχής"

15 Ιουνίου 2015 16:51

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:


«Εκτίμηση της οικολογικής παροχής», στα πλαίσια του έργου ECOFLOW. Το ECOFLOW, "Σύστημα εκτίμησης της αποδεκτής οικολογικής παροχής σε ποτάμια της Ελλάδας" είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στα πλαίσια του Προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011:
Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς και στο οποίο συμμετέχουν το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι επιχειρήσεις: Δ. Αργυρόπουλος & Συνεργάτες Ο.Ε. και AVMAP GIS A.E.. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας συστηματικής και τυποποιημένης διαδικασίας για την αξιολόγηση των οικολογικά αποδεκτών ροών σε ποταμούς και ρέματα των οποίων η ροή επηρεάζεται από την ανάπτυξη έργων υδρομάστευσης (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αντλητικά συγκροτήματα, κτλ).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο, το διάστημα 17/06/2015 έως 19/06/2015 και στοχεύει στην παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας Ecoflow που φιλοξενεί το λογισμικό εκτίμησης της οικολογικής παροχής στα ποτάμια, το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου ECOFLOW, και στην εξοικίωση των συμμετεχόντων στο πεδίο σε θέματα σχετικά με τους οικότοπους, καθώς και με βιολογικά και υδρολογικά δεδομένα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποστέλλονται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
11:00-11:15

Προσέλευση – Εγγραφές
11:15-11:30

Χαιρετισμοί
Δημοτικές Αρχές
Δρ. Δρ. Νίκη Ευελπίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ)
11:30-11:45

Σύντομη παρουσίαση του έργου ECOFLOW.
Άννα Καρκάνη, Γεωλόγος MSc (ΕΚΠΑ)
11:45-12:20

Βήματα υπολογισμού οικολογικής παροχής σε ορεινά τμήματα ποταμών της Ελλάδας.
Χριστίνα Παπαδάκη, Γεωπόνος MSc (ΕΛΚΕΘΕ)
12:20-12:30

Διάλλειμα
12:30-12:50

Πλατφόρμα εκτίμησης της οικολογικής παροχής – Χρήση και Εφαρμογές.
Θεόφιλος Βαλσαμίδης, Γεωλόγος (ΕΚΠΑ)
12:50-13:10

Εκτίμηση Οικολογικής Παροχής με Χρήση του Υδροοικολογικού Εργαλείου "ECOFLOW" κατάντη ΜΥΗΣ στη Στερεά Ελλάδα
Λάζαρος Ντοανίδης, (Δ. Αργυρόπουλος & Συνεργάτες Ο.Ε.)

13:10–14:00
Συζήτηση

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του διακρατικού ερευνητικού προγράμματος: «Μεταβολές στάθμης θάλασσας στις Κυκλάδες».

10:00-10:30 EMerChanCy – Διακρατικό Πρόγραμμα Ελλάδας–Γαλλίας «Μεταβολές στάθμης θαλασσας στις Κυκλάδες»
Δρ. Δρ. Νίκη Ευελπίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Άννα Καρκάνη, Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

10:30-11:00 Έρευνες και αποτελέσματα στην Πάρο
Δρ. Δρ. Νίκη Ευελπίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Άννα Καρκάνη, Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos