Και βέβαια κοινωνική και πνευματική ζωή δεν σημαίνει μόνο μνημόσυνα...

06 Ιουλίου 2015 15:42

Νά έλεγα οτι οι κάτοικοι των Καμαρών καθημερινά πραγματοποιούν πανηγύρια και ξενύχτια πάει στο καλό.


Νά έλεγα οτι οι κάτοικοι των Καμαρών είναι ασεβείς και δεν έχουν δεσμούς εκκλησιαστικής κοινωνίας , πάει στο καλό.
Να τελούν όμως το ετήσιο πανηγύρι τους, που εστιάζεται στην εορτή του ενοριακού ναού τους των Αγίων Αποστόλων , και να εισπράττουν μήνυση από την καλόγρια-ηγουμένη του γυναικείου παρακείμενου μοναστηριού αυτό πάει πολύ. Όταν η μοναστική ζωή δεν εστιάζει στην ΑΓΑΠΗ και την ταπείνωση, και χρησιμοποιεί μηνύσεις κατά του πληρώματος της Εκκλησίας, αυτό παραπάει και αντιβαίνει στο μοναχικό ιδεώδες της αδιάλειπτης κοινωνικής και πνευματικής ζωής . Και βέβαια κοινωνική και πνευματική ζωή δεν σημαίνει μόνο μνημόσυνα.Η ιστορία είναι παλαιά. Και
παλαιότερα είχαν συμβεί παρόμοιες ενέργειες, όχι με μηνύσεις βέβαια, αλλά με αποστολή περιπολικού και με απαίτηση να σταματήσει το πανηγύρι.
Ο τοπικός επίσκοπος πρέπει να λάβει θέση για να λήξει οριστικά η χρόνια και παράλογη αντίθεση - επιθετικότητα της τοπικής μοναστικής κοινότητας των Καμαρών με τους ίδιους τους κατοίκους της.
Υ.Γ. Η προσφορά και η μαρτυρία του μοναστηριού στην τοπική κοινωνία των Καμαρών δεν μπορεί να είναι πάντα ΑΝΤΙΘΕΣΗ και ΜΗΝΥΣΕΙΣ
Ηρακλής Χατζόπουλος
Καθηγητής Θεολόγος
Καμάρες 5-7-2015

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos