Τοποθετούνται στην Παροικία τα γλυπτά του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πάρου

07 Αυγούστου 2015 16:16

Έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Δ.Σ Πάρου ότι τα γλυπτά που φιλοτεχνήθηκαν στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Πάρου "Παρία Λίθος" τον Ιούνιο του 2011 θα τοποθετηθούν στην Παροικία.


Όπως όλοι γνωρίζουμε τα έξι συνολικά γλυπτικά έργα του Συμποσίου παρέμεναν από το καλοκαίρι του 2011 σε υπαίθριο χώρο και συγκεκριμένα σε χωράφι παρακείμενο των αρχαίων λατομείων του Μαραθιού παραμελημμένα και εκτεθειμένα στη φθορά.

Μόλις πριν από τρείς μήνες περίπου ένα μόνο από τα γλυπτά, έργο του Ανδρέα Λώλη εγκαταστάθηκε στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους.

Τα υπόλοιπα πέντε γλυπτά, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται να εγκατασταθούν στο περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Πάρου, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου τα έργα να αναδειχθούν και να καταστούν επισκέψιμα για το κοινό.

Αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη καθώς τα γλυπτά με την νέα τους εγκατάσταση θα αποτελέσουν πλέον μέρος του αστικού τοπίου για το οποίο ήταν προορισμένα εξ΄αρχής σύμφωνα με την πρόθρση των διακεκριμένων γλυπτών που τα δημιούργησαν προς τιμήν του περίφημου παριανού μαρμάρου από το οποίο φιλοτεχνήθηκαν τα σπουδαιότερα γλυπτά της αρχαιότητας.

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos