Στην παραλία της Παροικιάς οι νέοι της Πάρου τίμησαν την Εκατονταπυλιανή

17 Αυγούστου 2015 18:13

Η σημαντικότερη μέρα του χρόνου για την Πάρο είναι βέβαια η γιορτή της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα φώτα είναι στραμμένα στην Πάρο και την Παναγία της.


Οι νέοι του νησιού τιμώντας την μεγάλη γιορτή παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από τα μικρασιατικά Βουρλά, την πατρίδα του νομπελίστα ποιητή Γεωργίου Σεφέρη αλλά και από τα κυκλαδίτικα νησιά με έμφαση στην Πάρο.
Η εκδήλωση έγινε το βράδυ του Σαββάτου, ημέρα της Παναγίας, στην παραλία της Παροικιάς με διοργάνωση Δήμου Πάρου, ΚΔΕΠΑΠ και Δημοτική Κοινότητα Παροικιάς. Χαιρετισμούς απηύθυναν
ο Δήμαρχος Πάρου και ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ.
Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» έδωσε πάλι το παρών με δύο χορευτικές ομάδες και με τους μουσικούς του, αφιλοκερδώς και με νέους από όλο το νησί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Την παρουσίαση έκαναν οι Στέλιος Ζουμής και Άννα Μαρία Μοστράτου. Στο πρώτο μέρος οι χορευτές χόρεψαν χορούς της Μικρασίας με την φορεσιά από τα Βουρλά, ενώ στο δεύτερο χορούς των Κυκλάδων με τις φορεσιές της Πάρου. Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενθουσιασμό τα νιάτα του νησιού που χόρεψαν με κέφι προσφέροντας σε κατοίκους και επισκέπτες της Πάρου μια ποιοτική εκδήλωση.
Οι μουσικοί της Πάρου έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους ξεσηκώνοντας τον κόσμο που στο τέλος χόρεψε μαζί με τους χορευτές του Συγκροτήματος. Βιολί έπαιξε η Μαρουσώ Μενέγου, λαούτο η Ζαχαρούλα Τσαντουλή και ο Παναγιώτης Μενέγος, τουμπελέκι ο Χάρης Κόχυλας ενώ τραγούδησε η Άννα Ρούσσου.
Οι επόμενες εκδηλώσεις του Συγκροτήματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην Παροικιά, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στη Νάουσα και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Άσπρο Χωριό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos