Ημερίδα στη Μάρπησσα Πάρου για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή οδήγηση

16 Οκτωβρίου 2015 12:47

Hμερίδα με θέματα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή οδήγηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
στην αίθουσα της «Αγροτολέσχης» στη Μάρπησσα Πάρου.

Ήταν η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου. Ευχαριστούμε θερμά το Δ/Δ Μάρπησσας και το σύλλογο Γυναικών
Μάρπησσας για την συνεργασία .

 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις και σε άλλα σημεία του νησιού (κυρίως σχολεία) με την ίδια θεματολογία.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο υπαστυνόμος του Α.Τ. Πάρου κ. Πάνος Μεταξάς. Όσοι παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν αναλυτικά τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν σε σχέση με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ήταν:

Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο και το έγκλημα της παιδικής πορνογραφίας

Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης έγινε ανάπτυξη του θέματος της ασφαλούς οδήγησης. Ο κ. Μεταξάς ενημέρωσε για τις αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ενημερωτικό βίντεο ενώ αναφέρθηκε και στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Μέσα από αυτή τη δράση -και τις άλλες που θα ακολουθήσουν-, επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα σαφές και ασφαλές πλαίσιο μετακίνησης, στην προσπάθεια εκμάθησης και σεβασμού, και όχι απλώς των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, αλλά, κυρίως, του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos