Προσφυγή από 25 Επιχειρηματίες της Πάρου μέλη του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου

02 Νοεμβρίου 2015 14:48

Κατά τη συνεδρίαση στις 26 Οκτωβρίου 2015 του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου, συζητήθηκε το 8ο θέμα: Συζήτηση για τις αιτήσεις των μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου για την προσφυγή όσων αφορά τη μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κινηθεί με τους 25 επιχειρηματίες της Πάρου - μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, οι οποίοι ήδη έχουν υπογράψει την αναφορά για την διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία κατήργησε από 1η Οκτωβρίου 2015 τον μειωμένο ΦΠΑ.

 

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό, είναι πέντε από κάθε κλάδο: Της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, των Τροφίμων,
της Ένδυσης και της Υπόδησης και των Εμπορικών Καταστημάτων.

Η απόφαση της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, είναι μία κοινή προσπάθεια του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου (Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.), και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε το πολύ σοβαρό ζήτημα της νησιωτικότητας να μείνει κενό γράμμα. Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με αυτό και τις διάφορες εκφάνσεις του, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, την ενίσχυση των προβληματικών περιοχών κ.α.

Η διαδικασία που ξεκίνησε είναι ουσιαστική για το ζήτημα και θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.Ε.) όπου πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε.

Οι 25 επιχειρηματίες της Πάρου δηλώσαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια μέχρι τέλους και φυσικά ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος
Πάρου - Αντιπάρου θα είναι κοντά τους σε αυτό.

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου – Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος     Ηλίας Κρητικός

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos