Ομάδα αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη στην Πάρο

11 Νοεμβρίου 2015 13:53

Όπως είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο στην Αθήνα και στο εξωτερικό, ξεκίνησε και στην Πάρο μία ομάδα αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη.

Πρόκειται για τακτικές συναντήσεις ατόμων που βιώνουν ή έχουν βιώσει κατάθλιψη ή ένα καταθλιπτικό επεισόδιο (δεν συμμετέχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας) που υποστηρίζουν, ενθαρρύνουν και διευκολύνουν ο ένας τον άλλο να βοηθήσει τον εαυτό του.

Μέσα από τα δικά του βιώματα και τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης, o καθένας μπορεί να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι προς την
ανάρρωση και την ευεξία αλλά επιλέγει να κάνει αυτό το ταξίδι μαζί με άλλους που επιθυμούν τον ίδιο προορισμό. Βασικές αρχές είναι η απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος ανοιχτού σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει και να μοιραστεί, εάν θέλει, δικές του εμπειρίες και προβληματισμούς, χωρίς να κρίνει ή να κρίνεται. Οι συναντήσεις γίνονται 2 φορές το μήνα στην ισόγεια αίθουσα του ΕΠΑΨΥ και είναι ανοιχτές σε όλους.

 

Περισσότερες πληροφορίες:Τηλ. 6983 454976 (Δευτ.-Παρ. 10:00-12:00 & 18:00-20:00) –

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos