Ξεκίνησαν στην Πάρο οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα

01 Δεκεμβρίου 2015 12:38

Ξεκίνησαν στο νησί μας οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα με τη συνεργασία του Δήμου Πάρου, της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Την αρχή έκανε η Δημοτική Κοινότητα της Αγκαιριάς με μία λαμπρή εκδήλωση στην Αλυκή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο χώρο του Αγ. Νικολάου στην παιδική χαρά με τη συμμετοχή μεικτής χορωδίας υπό τη διεύθυνση του κ. Μανώλη Ραγκούση και της χορωδίας του Δημοτικού σχολείου Αγκαιριάς υπό την διεύθυνση της κ. Βιολέτας Στενού, που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

 

Στο χώρο της εκδήλωσης είχε τοποθετηθεί χιονομηχανή που έκανε την ατμόσφαιρα παραμυθένια.

Ο Π.Σ. Αγκαιριάς πρόσφερε ζεστή σοκολάτα, λουκουμάδες και γλυκά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου σούμα και εδέσματα. Στα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη μικροί και μεγάλοι έπαιρναν το δώρο τους με πολλές ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία πλήθους κόσμου που τίμησε την εκδήλωση και απόλαυσε αυτή την όμορφη και ζεστή εκδήλωση.

Την στολισμένη και πλούσια φωταγωγημένη βάρκα άναψαν ευχόμενοι χρόνια πολλά σε όλους, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κώστας Πούλιος και η Αντιδήμαρχος κ. Δώρα Σαρρή, ενώ παραβρέθηκαν και απηύθυναν ευχές και χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κώστας Πούλιος και η Πρόεδρος του Π.Σ. Αγκαιριάς κ. Ευαγγελία Σκιαδά.

Στη συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Κοινότητα Λευκών το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Ηρώων.

Στις 5 Δεκεμβρίου επίσης, στις 18:00 η Δημοτική Κοινότητα Νάουσας πραγματοποιεί τη δική της εκδήλωση στην κεντρική πλατεία φωτίζοντας το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 18:30 στα Μάρμαρα όπισθεν του Κοινοτικού Καταστήματος γίνεται η εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου.

Το τριήμερο 11, 12 & 13 Δεκεμβρίου στην Παροικία η Δημοτική Κοινότητα Πάρου και η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. με τη συμμετοχή των συλλόγων Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, των Γυναικών Πάρου «ΑΡΗΙΣ» και της ΕΥΖΩΙΑΣ Wellness Activities διοργανώνουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με στόχο να ζωντανέψουν τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας και να προσφέρουν χαρά και αισιοδοξία σε όλους τους δημότες μας.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο στολισμός της Παροικίας από μαθητές των σχολείων και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστεί εορταστική παράσταση καραγκιόζη από τον θίασο Αθανασίου με δωρεάν είσοδο για όλους, στην Πολυγωνική αίθουσα του Λυκείου.

Την επομένη Σάββατο 12 Δεκεμβρίου χορωδίες ενηλίκων και εφήβων του νησιού μας θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύμνους και κάλαντα ενώ η χιονομηχανή θα μετατρέψει τον Παραδοσιακό οικισμό σε χιονισμένο τοπίο.

Στον χώρο τέχνης Παλαιά Αγορά Παροικίας το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Πάρου θα παρουσιάσει καλλιτεχνικά δρώμενα και την καθιερωμένη ετήσια έκθεση με έργα των μαθητών του.

Η ΕΥΖΩΙΑ Wellness Activities θα πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη δράση «Άστρο Φωτεινό» με συμμετοχή μικρών και μεγάλων, φίλων της περιπέτειας και του παιχνιδιού.

Κατά μήκος της παλαιάς αγοράς μαθητές των σχολείων θα εκθέτουν αντικείμενα και δημιουργίες τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Παροικία θα κορυφωθούν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην πλατεία

Εκατονταπυλιανής όπου στις 18:30 η πιανίστα και μουσικός Κων/να Ανδρεάκου θα ερμηνεύσει στο πιάνο διασκευές χριστουγεννιάτικων μελωδιών ,ενώ στη συνέχεια η χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Πάρου θα ψάλει παραδοσιακά κάλαντα. Θα ακολουθήσει «Μία μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» από το μπαλέτο της σχολής Έφης Λουδάρου και η χορωδία εφήβων του Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Ρένας Τσακίρη θα παρουσιάσει μία επιλογή με γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια .

Στις 19:30 θα γίνει το άναμμα του δένδρου από τον Δήμαρχο Πάρου κ.Μάρκο Κωβαίο.

Η βραδιά θα κλείσει με το μοίρασμα των δώρων για όλους τους μικρούς μας φίλους συνοδεία πλούσιου μουσικού Προγράμματος.

Το επόμενο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Κώστου πραγματοποιεί τη δική της εορταστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού και τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους στις 20 κ 27 Δεκεμβρίου όπισθεν του κοινοτικού καταστήματος θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και σας περιμένουμε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου μας για να ζωντανέψουμε όλοι μαζί το πνεύμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της αγάπης και της χαράς, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

O Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Μαρινόπουλος Αθανάσιος

ΑνοιγμαΛήψη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos