ΕλΜΕ Πάρου - Αντιπάρου: Κατάργηση επιδόματος προβληματικής περιοχής

14 Δεκεμβρίου 2015 23:47

Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΘΗΡΑΣ

Στην εισηγητική έκθεση για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που είναι προς ψήφιση καταργείται το επίδομα προβληματικής περιοχής σε κάποιες περιοχές μεταξύ των οποίων και οι Κυκλάδες. Λίγους μήνες μετά την αύξηση του ΦΠΑ η κυβέρνηση προχωρά σε ένα ακόμα εξοντωτικό μέτρο. Σε μια περιοχή με αυξημένο κόστος ζωής, με ανύπαρκτο δημόσιο σύστημα υγείας, με τεράστιο κόστος στις μετακινήσεις, γενικά σε μια περιοχή στην οποία η αναγνωρισμένη ως τώρα νησιωτικότητα αντιμετωπιζόταν με αντισταθμιστικά μέτρα, η κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος θα πολλαπλασιάσει τα οξυμμένα ήδη προβλήματα διαβίωσης και θα διαλύσει τις κοινωνικές δομές στη νησιωτική χώρα.

 

Επιπλέον το προβλεπόμενο ποσό που θα εξοικονομηθεί μέσω της κατάργησης του επιδόματος, θα είναι ελάχιστο σε σχέση με τα αναμενόμενα δημοσιονομικά οφέλη του και σε σχέση με τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα δημιουργήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016,που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, μειώνονται οι "μισθολογικές δαπάνες" κατά 18,3 εκατ. ευρώ ενώ αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας – Ασφάλισης, που επίσης θα οδηγήσει σε ονομαστική μείωση των μισθών. Επίσης θυμίζουμε ότι ένας δημόσιος υπάλληλος με τα μέτρα της πενταετίας έχει χάσει σε ονομαστική βάση πάνω από 6 μισθούς το χρόνο.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους ή μόνο τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες ή νησιωτικές περιοχές. Το μέτρο αντανακλά την πρόθεση της κυβερνητικής πολιτικής να προβεί σε αντιλαϊκά και δυστυχώς με αρνητικό ταξικό χαρακτήρα μέτρα.

Δε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως συντεχνιακό πρόβλημα, αλλά θα πρέπει οι εργαζόμενοι συλλογικά και ενιαία να το αντιμετωπίσουμε σε συνδυασμό με την πολιτική που σχεδιάζεται για το ασφαλιστικό και για το σύστημα Υγείας.

· Απαιτούμε να μην καταργηθεί το επίδομα προβληματικής

· Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα

· Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία και στα κοινωνικά αγαθά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos