Καφές σε αναμονή: Μία μεγάλη αλυσίδα αγάπης απλώνεται σε όλη τη χώρα (Βίντεο)

01 Φεβρουαρίου 2016 21:17

Ώρα 12 το μεσημέρι. Σε ένα παραδοσιακό καφενείο μία όμορφη κοπέλα μπαίνει και παραγγέλνει έναν ζεστό καφέ. Όταν έρχεται η στιγμή να πληρώσει λέει στον υπάλληλο του καφενείου: Κράτησε και ένα τοστ σε αναμονή.


Ο υπάλληλος κόβει δύο αποδείξεις.
Μία για τον καφέ που την δίνει στην κοπέλα και άλλη μια για το τοστ την οποία βάζει σε ένα κουτάκι. Στη συνέχεια σημειώνει σε ένα πινακάκι που υπάρχει σε εμφανές σημείο ότι υπάρχει ένα τοστ σε αναμονή. Σε λίγη ώρα θα περάσει κάποιος που το έχει ανάγκη. Θα το πάρει και θα ξεγελάσει την πείνα του.

Αγαπητοί συμπολίτες μας

Σε μια εποχή που οι δυσκολίες αρχίζουν πια να μας ξεπερνούν και γίνονται για όλους μας τεράστιες, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι τριγύρω μας που δεν μπορούν ν ανταποκριθούν οι ίδιοι και η οικογένεια τους στις καθημερινές τους ανάγκες.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ,το νησί μας με τα περισσεύματα αγάπης που διαθέτει, να συμμετέχει σε μια δράση αλληλεγγύης, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πριν από λίγο καιρό, έγινε όμως ευρέως γνωστή και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα, χάρη στην πρωτοβουλία τριτοετών σπουδαστών της δραματικής σχολής Δήλος που γύρισαν ένα συγκινητικό βίντεο και το οποίο έγινε viral.
Στο βίντεο οι φοιτητές εξηγούν με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο, το πως λειτουργεί η ιδέα, του προϊόντος που περιμένει και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην δράση , όχι μόνο με τον καφέ αλλά και για είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα , φάρμακα και ότι άλλο μπορεί κάποιος να προσφέρει .

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους του επαγγελματίες του νησιού μας, να δηλώσουν συμμετοχή στην δράση αυτή και όλοι οι υπόλοιποι ας πληρώσουμε ένα επιπλέον προϊόν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, βοηθώντας τον γνωστό η τον άγνωστο συμπολίτη μας

Στη δράση αυτή μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι αλλά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Μια μεγάλη αλυσίδα Αγάπης απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, ας είναι ένας κρίκος της και το νησί μας

Με εκτίμηση

Δώρα Σαρρή- Παπακυρίλου
Αντιδήμαρχος

Δηλωσεις Συμμετοχης
Μαργαριτα Ροπαιτου 6947838231
Κατερινα Μπουραντα Μοστρατου 6936528003
Ζαμπια Τσιγωνια Κωβαιου 6993950369


Ο καφές σε αναμονή είναι μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης που ξεκίνησε στην Ιταλία την δεκαετία του 40 και διαδόθηκε και σε άλλες χώρες. Στην χώρα μας η δράση ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το περιοδικό δρόμου Σχεδία, που υποστηρίζει έμπρακτα άστεγους και άπορους. Πριν από λίγο καιρό όμως έγινε ευρέως γνωστή και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα χάρη στην πρωτοβουλία τριτοετών σπουδαστών της δραματικής σχολής Δήλος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos