Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

22 Φεβρουαρίου 2016 14:17

Ο λόγος του Προέδρου:

Αγαπητοί καλεσμένοι, Έπαρχε κ. Κωνσταντίνε Μπιζά, αγαπητοί συνάδελφοι, καλημέρα.

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους και ήρθαν σήμερα στη Γενική Συνέλευση.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση έχει αρκετά θέματα προς ενημέρωση και είναι χωρισμένη σε δυο μέρη:
Α΄ΜΕΡΟΣ: Διαδικασία Γενικής Συνέλευσης
Β΄ΜΕΡΟΣ: Ομιλίες - Εκδηλώσεις
Με πρώτο θέμα το νέο αεροδρόμιο, το σημαντικότερο έργο για την ανάπτυξη και την πορεία της Πάρου στο μέλλον, όπως φυσικά και τα άλλα δύο θέματα. Το ένα που αφορά την υγεία μας και είναι η νέα σύμβαση που υπογράψαμε με το ιδιωτικό πολυιατρείο «Διάγνωση» και φυσικά το άλλο που αφορά τις δουλειές μας, το πλαστικό χρήμα τα μηχανάκια POS.

Για το καθένα από αυτά θα σας ενημερώσουν από τη διάγνωση ο κ. Απόστολος Σταυρακάκης και από την alpha bank ο διευθυντής κ. Ηλίας Αλεξόπουλος.
Ύστερα από αυτό θα ακολουθήσει η βράβευση των ανθρώπων που έχουν μοχθήσει και έχουν προσφέρει στη μικρή επιχείρηση και τη χημεία που υπήρξε που υπάρχει μεταξύ υπαλλήλου - εργοδότη, αλλά και μεταξύ υπαλλήλου - πελάτη.
Στις μεγάλες επιχειρήσεις δυστυχώς κάτι αντίστοιχο δεν υπήρξε και ούτε και θα υπάρξει.

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα πριν περάσουμε στον διοικητικό απολογισμό να σας ενημερώσω ό’ τι αφορά στην περίοδο από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 28 Μαΐου 2015 έως 31/12/2015.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο επτάμηνο ήταν αρκετές, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι μάχιμο και είναι έτοιμο να βοηθήσει οτιδήποτε είναι ωφέλιμο για το μέλλον του κλάδου και φυσικά να συγκρουστεί με ότι είναι αντίθετο.

Υγεία: Τα τεράστια προβλήματα όπως η υγεία μας που προκύπτουν από την υποστελέχωση του κέντρου υγείας, το οποίο πια όχι μόνο δεν έχει παιδίατρο τα τελευταία 7 χρονιά, αλλα κινδυνεύουμε να χασουμε και τους λίγους γιατρούς που παραμένουν και που δίνουν μια μάχη χωρίς όπλα.
Και τους ευχαριστούμε για αυτό!!!
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για το ΕΚΑΒ που δεν μπορεί να βγάλει βάρδιες, για το αεροπλάνο φάντασμα που δεν μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται και πολλά ακόμη...
Μετά από απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε οικονομικά το κέντρο υγείας και την ομάδα διάσωσης που αντικαθιστά το ΕΚΑΒ διοργανώνοντας δυο χοροεσπερίδες μια στην Αλίκη στο κέντρο του Σκανδάλη και μια στην Νάουσα στο κέντρο Ακτή του κ. Βιώνη με σημαντική ανταπόκριση από πολίτες και μεγάλη στήριξη από επαγγελματίες της Πάρου.

Όλα τα παραπάνω κάτω από μια προϋπόθεση, ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας και να βοηθάμε την τοπική κοινωνία, όσο αυτό μας το επιτρέπουν ακόμη γιατί τα θέματα που υπάρχουν στο εμπόριο είναι τεραστία, μιας που εδώ στα ερημωμένα νησιά μας τους 8 μήνες του χρόνο, μας στοχοποιούν ως πλουσίους και μας περιμένουν πάλι στη γωνιά....

Δεχτήκαμε χτυπήματα κάτω από τη μέση όπως:

Φπα: Η κατάργησή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, ήταν ένα πλήγμα και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει στο προηγούμενο επίπεδο.

Πρέπει να σας αναφέρω εδώ ότι 25 επαγγελματίες της Πάρου καταθέσαμε μαζί με την ΕΣΣΕ προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για την ακύρωση του.

Ασφαλιστικό – φορολογικό
Το φορολογικό εξοντώνει κάθε υγιή επιχείρηση οδηγώντας τη σε βέβαιο θάνατο
Χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών και ρευστότητα στην αγορά που τώρα δεν υπάρχει, ώστε να ανθίσει η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση.

Τουρισμός
Θα πρέπει να περιφρουρήσουμε το τουριστικό προϊόν ενισχύοντας την προσβασιμότητα των τουριστών, και οχι να συνεχίσουμε τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα χάνοντας συνεχώς ευκαιρίες. Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό θα φέρει η αύξηση του ΦΠΑ.

Το παραεμπόριο αποτελεί πληγή και για το εμπόριο και για τη χώρα. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι ξεπερνάει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση!

Οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται στα 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την πάταξή του. Πρέπει να ελεγχθούν οι πύλες εισόδου της χώρας. Υπάρχουν προτάσεις της ΕΣΕΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος που ψηφίστηκαν στο 8ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων.

Η πολιτική αβεβαιότητα που υπάρχει και τα καπιταλ κοντρόλ που συνεχίζουν και δυστυχώς θα συνεχίσουν για πολύ ακόμη, κάνουν τεράστια ζημία έστω και στο λίγο εμπόριο που κινείται στο νησί, οι τράπεζες που συνεχίζουν να μη ρίχνουν χρήμα στην αγορά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρευστότητα.
Χωρίς χαλάρωση των παραπάνω σίγουρα θα υπάρξει η οικονομική μετανάστευση με εταιρίες στο εξωτερικό στην προσπάθεια να σωθούν.
Η ύφεση της αγοράς που ακλούθησε και τα νησιά μας του 2015 κυμάνθηκε στο 0,7% και δυστυχώς το δίμηνο 2016 ακολουθεί τα ίδια ποσοστά του 2015.

Η αβεβαιότητα συνεχίζεται και σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, που με την έλλειψη υποδομών υγείας στα νησιά μας γίνεται οξύτερο και λύση δεν βλέπουμε στον ορίζοντα.

Αγαπητοί συνάδελφοι ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος είναι και θα παραμείνει μάχιμος. Ιδίως τώρα που η συνεργασία με την ομοσπονδία γίνεται πιο στενή , επειδή πλέον ο σύλλογός μας για πρώτη φορά έχει επίσημα εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, εμένα.

Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα έχουμε συμβούλιο και παράλληλα συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας κ Δρίτσα όπου και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τα προβλήματα μας Έχουμε ετοιμάσει ένα υπόμνημα το οποίο διαβάστηκε και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση Του Συλλόγου.
Θα ήθελα να αναφερθώ και στα παιδιά που είναι στη γραμματειακή υποστήριξη του συλλόγου τη Σταματία Κυριακίδου και τον Μάνο Καρίμαλη που είναι η ψυχή του Συλλόγου και τον λειτουργούν καθημερινά από 09.00 έως 15.00.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα σεμινάρια του λαεκ 1-25 για τους εργαζομένους μας και από αρχές Μαρτίου ξεκινάμε ΕΦΕΤ και τεχνικού ασφάλειας.

Εδώ θέλω να αναφερθώ επίσης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ανέλαβε πριν 10 μήνες και τη σύνθεση του συμβουλίου που είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΙΠΡΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β': ΜΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α': ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΤΗ - ΠΑΤΕ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΥΠ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ
ΥΠ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: ΛΟΥΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΛΙΦΙΕΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΓΙΑΚΟΥΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΑΠΟ 08/05/2015 ΕΩΣ 31/12/2015

• Πρόσκληση στους Εκλεγέντες για τη σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

• 09 – 10 Μαΐου 2015: Πραγματοποίηση 8ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων του Νομού Κυκλάδων στην Πάρο.

• 01 Ιουνίου 2015: Έφυγε από κοντά μας το ιδρυτικό μέλος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, κα Μαρία Ναυπλιώτη.

• 02 Ιουνίου 2015: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

• Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας με τον Δήμαρχο της Πάρου και τον Δήμαρχο της Αντιπάρου, με τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, με το Διοικητή της Αστυνομίας και με τον Λιμενάρχη της Πάρου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν όλο το νησί όπως το παραεμπόριο, το εμπορικό λιμάνι και το αεροδρόμιο.

• 04 Ιουνίου 2015: Αίτημα προς Δήμαρχο Αντιπάρου με απόφαση Διοικητικού συμβουλίου, να καθοριστούν οι αλλαγές στην κυκλοφορία και παρατήρηση να ασχοληθούν με το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.

• 08 Ιουνίου 2015: Ορισμός εκπροσώπων στην επιτροπή αδειοδότησης πλανόδιων εμπόρων του Δήμου Αντιπάρου ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Μαριάνος Γρηγόρης. Ορισμός εκπροσώπων ΚΕΔΑ: Μαριάνος Γρηγόρης, ορισμός εκπροσώπων Τουριστικής Επιτροπής: Μαριάνος Γρηγόρης.

• 09 Ιουνίου 2015: Αίτημα προς Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου (ΟΕΣΑΟΝΝΑ) με αίτημα να συζητηθούν τα κάτωθι θέματα στην επόμενη συνεδρίαση της: 1) Το θέμα του ΦΠΑ και του φόρου πολυτελείας και 2) Οι ενδοκυκλαδικές συμβάσεις.

• 09 Ιουνίου 2015: Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για στήριξη και συμμετοχή στην ΑΜΚΕ

• 15 Ιουνίου 2015: Πρόσκληση – Κάλεσμα για τη συμμετοχή στο 4ο Εμπορικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

• 18 Ιουνίου 2015: Αίτημα από Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάξου για παραχώρηση της αίθουσας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου για την εξυπηρέτηση των αγροτών.

• 23 Ιουνίου 2015: Δεύτερο κάλεσμα για τη συμμετοχή των επαγγελματιών στο 4ο Εμπορικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

• 25 Ιουνίου 2015: Καταγγελία για την άσχημη εικόνα του λιμανιού και συγκεκριμένα για τον χώρο στάθμευσης – αφετηρία των οχημάτων του ΚΤΕΛ.

• 26 Ιουνίου 2015: Καταγγελία με θέμα το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Παροικιά.

• 29 Ιουνίου 2015: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αντιπάρου με θέμα συζήτησης το έγγραφο που απεστάλλει στις 24 Ιουνίου.

• 01 Ιουλίου 2015: Αντίδραση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης με επίπληξη – Δελτίο Τύπου.

• 13 Ιουλίου 2015: Τρίτο κάλεσμα για το Εμπορικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ.

• 16 Ιουλίου 2015: Ενημέρωση των μελών μας για τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 για την επιλογή θέματος σεμιναρίου.

• 17 Ιουλίου 2015: Συνάντηση με πρόεδρο ΚΔΕΠΑΠ κο Θανάση Μαρινόπουλο σε μία τελευταία προσπάθεια να πραγματοποιηθεί το 4ο Εμπορικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ μόνο με Παριανούς επιχειρηματίες.

• 28 Ιουλίου 2015: Αποστολή Δελτίου Τύπου για την ματαίωση του Εμπορικού – Πολιτιστικού Φεστιβάλ.

• 29 Ιουλίου 2015: Παρέμβαση προς Δήμο Πάρου για τις νέες θέσεις υπαίθριου εμπορίου οι οποίες δόθηκαν.

• 03 Αυγούστου 2015: Επίπληξη προς Δήμο Πάρου, προς Δημοτικό Συμβούλιο και ΚΔΕΠΑΠ για την απόφαση διοργάνωσης της πρώην εμποροπανήγυρης με επαγγελματίες εκτός Πάρου. Η επίπληξη ολοκληρώθηκε σε τρία μέρη με αποστολή εγγράφων στις 05 Αυγούστου και στις 06 Αυγούστου.

• 07 Αυγούστου 2015: Κάλεσμα στα μέλη μας για ευπρεπισμό του εξωτερικού χώρου των καταστημάτων τους λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

• 10 Αυγούστου 2015: Απόφαση για τα καταστήματα άνω των 250 τετραγωνικών μέτρων να παραμείνουν ανοιχτά 09:00 – 15:00 την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, προς εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

• 12 Αυγούστου 2015: Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την καταγγελία για παράτυπη απόφαση του Δήμου Πάρου για την υλοποίηση της εμποροπανήγυρης.

• 18 Αυγούστου 2015: Καταγγελία προς Δήμο Πάρου για αύξηση του παραεμπορίου.

• 09 Σεπτεμβρίου 2015: Ορίστηκε εκπρόσωπος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο Αναστάσιο Τριαντάφυλλο και ως αναπληρώτρια το μέλος κα Γεωργία Παττέ Καραγιαννιώτη.

• 19 Σεπτεμβρίου 2015: Επίπληξη μέσω αποστολής Δελτίου Τύπου με θέμα: «Ξέχασαν τις κόκκινες γραμμές του μειωμένου ΦΠΑ»

• 21 Σεπτεμβρίου 2015: Παρέμβαση του συλλόγου για την υπεράσπιση μέλους του για την αναφορά που δέχτηκε μέσω του συνηγόρου του καταναλωτή.

• 24 Σεπτέμβρη 2015: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για καθηγητή – καθηγήτρια Ιταλικών για την υλοποίηση των σεμιναρίων.

• 29 Σεπτεμβρίου 2015: Παραίτηση του Προέδρου από την ΑΜΚΕ Πάρου.

• 01 Οκτωβρίου 2015: Αποστολή Δελτίου Τύπου – Επίπληξη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την κατάργηση της νησιωτικότητας όσων αφορά το ΦΠΑ.

• 01 Οκτωβρίου 2015: Αίτημα προς Hellenic sea ways για προσέγγιση του πλοίου Νήσος Μύκονος στην Πάρο με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

• 05 Οκτωβρίου 2015: Συνεργασία με του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου με το σύνολο των εμπορικών συλλόγων των νησιών, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και της ΕΣΕΕ για προσφυγές στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αγώνα ενάντια στην άδικη επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά.

• 20 Οκτωβρίου 2015: Δελτίο Τύπου προς Δήμο Πάρου με θέμα «Όχι στην Αύξηση των Δημοτικών τελών»

• 26 Οκτωβρίου 2015: Ενημέρωση για δεκαήμερο εκπτώσεων.

• 27 Οκτωβρίου 2015: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την διοργάνωση Λευκής Νύχτας για δωροθέτες και χορηγούς.

• 29 Οκτωβρίου 2015: Δεύτερη επίπληξη προς Δήμο Πάρου για την αύξηση των δημοτικών τελών.

• 29 Οκτωβρίου 2015: Συζήτηση – Απόφαση για διοργάνωση νησιώτικης βραδιάς προς ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων.

• 30 Οκτωβρίου 2015: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για τη φιλοξενία της Ιστοσελίδας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου.

• 30 Οκτωβρίου 2015: Ενημέρωση για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

• 02 Νοεμβρίου 2015: Κατατέθηκε η προσφυγή των 25 επιχειρηματιών για την αύξηση του ΦΠΑ.

• 09 Νοεμβρίου 2015: Δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων (10:00 – 12:00) για την απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

• 09 Νοεμβρίου 2015: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για προωθητική ενέργεια «ψωνίζω και κερδίζω» για την κλήρωση του αυτοκινήτου.

• 09 Νοεμβρίου 2015: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανεύρεση χορηγών και υποστηρικτών για την προωθητική ενέργεια «ψωνίζω και κερδίζω».

• 13 Νοεμβρίου 2015: Απόφαση μετακόμισης σε νέο γραφείο στον επαρχιακό δρόμο Παροικιάς – Καμαρών.

• 18 Νοεμβρίου 2015: Επίπληξη προς σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για μη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην τοπική αγορά για τις φωτογραφίσεις των μαθητών.

• 19 Νοεμβρίου 2015: Επίπληξη σε εκπρόσωπο του ΚΕΠΟΣΑ για την τοποθέτησή του ενάντια του νέου Αεροδρομίου.

• 19 Νοεμβρίου 2015: Αποφασίστηκε να παραμείνουν τα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου κλειστά από 23 έως 27 Νοεμβρίου για την πραγματοποίηση της μετακόμισής τους.

• 04 Δεκεμβρίου 2015: Συζήτηση για προτάσεις του κυκλοφοριακού της Παροικιάς. Απόφαση να ζητηθεί η επίλυση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο.

• 07 Δεκεμβρίου 2015: Πρόσκληση για ενημερωτική ημερίδα για τα αποτελέσματα του έργου του ΤΟΠΣΑ και τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.

• 10 Δεκεμβρίου 2015: Πρόσκληση προς τα καταστήματα της αγοράς της Παροικιάς για τη συμμετοχή τους στη Λευκή Νύχτα.

• 16 Δεκεμβρίου 2015: Επανασυζήτηση για το αίτημα μελών για το παραεμπόριο.

• 16 Δεκεμβρίου 2015: Ενημέρωση για τη νέα ιστοσελίδα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου.

• 19 Δεκεμβρίου 2015: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Λευκή Νύχτα στην Παροικιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

• 22 Δεκεμβρίου 2015: Απάντηση στην Περιφέρεια Αιγαίου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατά το έτος 2015 πραγματοποιήθηκαν δεκατέσσερα προγραμματισμένα συμβούλια του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικόυ Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου και τρία έκτακτα. Στα συμβούλια αυτά συζητήθηκαν συνολικά εβδομήντα ένα θέματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos