«Ράπισμα» στον τουρισμό της Πάρου από το Υπ. Οικονομικών…

17 Μαϊος 2016 00:02

Τη γνώριμη, προσφιλή τακτική του «καρότου» και «μαστίγιου» φαίνεται να επιβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών και στον τομέα του τουρισμού που αφορά στο νησί της Πάρου.

Μετά την προ ενός μηνός περίπου διθυραμβική εξαγγελία και επίσκεψη του Υπουργού κ. Σπίρτζη, στην οποία ανακοινώθηκε η λειτουργία του νέου αεροδρομίου του νησιού στις 15 Ιουλίου, σαν βόμβα έσκασε προ ελαχίστων ημερών η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την αναπροσαρμογή των μισθωτικών αξιών αιγιαλών που αφορούν στην εκμετάλλευση ομπρελοξαπλωστών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής – καντινών με υπερδιπλασιασμό της τιμής τους!

Πρόκειται για ένα νέο ηχηρό «ράπισμα» στον τουρισμό της Πάρου και δη των δημοφιλέστερων spots του καλοκαιριού όπως είναι οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις που επιβάλλει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, είναι τουλάχιστον εξωφρενικές καθώς οι τιμές μίσθωσης από τους επαγγελματίες του νησιού - όπως προαναφέρθηκε - υπερδιπλασιάζονται γεγονός που φαίνεται να δίνει τη χαριστική βολή στον τουρισμό αφού το κόστος θα επιβαρύνει τον τουρίστα καθιστώντας σχεδόν απαγορευτική γι΄αυτόν την κατ΄εξοχήν νησιώτικη αναψυχή που σχετίζεται με δραστηριότητες της παραλίας.

Η αιχμηρή «δαγκάνα» των ξέφρενων αυτών αυξήσεων έρχεται να προστεθεί στην αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά και στη μέγγενη τόσων άλλων φορολογικών βαρών που πλήττουν καίρια τους επαγγελματίες του τουρισμού ενώ ταυτόχρονα κάνουν τις διακοπές σε νησί να μοιάζουν με άπιαστο όνειρο για εκατομμύρια Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες που θα ήθελαν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

Είδαμε όλοι την Πάρο να σφύζει από κόσμο το Πάσχα, χαρήκαμε την κίνηση και ζωή που είχε το νησί αλλά ο νέος βαρύς πέλεκυς του Υπ. Οικονομικών εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Το ζήτημα αποτελεί σίγουρα «καυτή πατάτα» στα χέρια του Δήμου Πάρου καθώς ήδη έχει αποσταλεί από το Δήμο επιστολή προς το Υπ. Οικονομικών με σκοπό την άρση της οικονομικής απόφασης επιβάρυνσης των επαγγελματιών του νησιού.

Ακολουθεί το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου καθώς και η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πάρου κ. Κωβαίου

 






Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos