Εργασίες και δράσεις της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πάρο

26 Μαϊος 2016 17:08

Το διάστημα 16 -26 Μαΐου 2016 η καταδυόμενη αρχαιολόγος κ. Ιωάννα Κραουνάκη και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αρχαιολογίας κ. Κωνσταντίνος Ρούσσος και κ. Μαρία Γκαλούφα μετέβησαν στην Πάρο, όπου μελέτησαν και κατέγραψαν πλήρως τα μαρμάρινα και κεραμικά ευρήματα προερχόμενα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της Παροικίας το έτος 1999-2000 και φυλάσσονται στην αποθήκη Εναλίων Αρχαιοτήτων Πάρου.


Την ομάδα εργασίας πλαισίωναν επίσης η Yπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Δέσποινα Κραουνάκη και ο δύτης κ. Λουί Μερσενιέ.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού του κτηρίου της αποθήκης καθώς και εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του αύλειου χώρου.

Επιπροσθέτως, έγινε λήψη αεροφωτογραφιών των περιοχών Σάντα Μαρία και Κάμπος και η κ. Κραουνάκη παρουσίασε στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την υποβρύχια αρχαιολογία και τις ενάλιες αρχαιότητες του νησιού.

Τόσο ο Δήμος Πάρου όσο και η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων εκφράζουν την πρόθεση τους για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού θησαυρού που δεν είναι άλλος από τις ενάλιες αρχαιότητες της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos