Νέο Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Πάρο

30 Μαϊος 2016 20:03

Με ένα νέο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εξοπλίζεται το νησί της Πάρου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ενισχύσει τις υποδομές υγείας στα νησιά.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου χρηματοδότησε την προμήθεια οχτώ ( 8 ) νέων ασθενοφόρων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, εντάσσοντας την εν λόγω Πράξη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, με βάση την τεχνική έκθεση που περιλαμβάνεται στην πρόταση που υπέβαλε στην Περιφέρεια το Υπουργείο Υγείας.

Η Πάρος είναι ένα από τα 8 νησιά που κατανεμήθηκαν τα νέα ασθενοφόρα, με ευθύνη του ΕΚΑΒ. Η παραλαβή του νέου ασθενοφόρου έγινε την Κυριακή 29.05.2016 από τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ Πάρου.

Ο Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς επισκέφτηκε την Δευτέρα το Γραφείο του ΕΚΑΒ Πάρου , συνομίλησε με τους υπαλλήλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα για την υποστελέχωση που παρουσιάζει η υπηρεσία και κατόπιν ξεναγήθηκε στο καινούριο-υπερσύγχρονο- ασθενοφόρο.

Ο κ. Μπιζάς τόνισε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στα νησιά μας, με την καταβολή οικονομικών κινήτρων σε επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς καθώς και με την αγορά μηχανημάτων και ασθενοφόρων. Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις τόσο σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό καθώς και στον απαιτούμενο αριθμό διασωστών ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες των ιατρών στο Κέντρο Υγείας και οι βάρδιες στο ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι η κατανομή των οκτώ ασθενοφόρων στα νησιά της Περιφέρειας, γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και εν προκειμένω του ΕΚΑΒ. Η Περιφέρεια περιορίζεται στην χρηματοδότηση της προμήθειας των ασθενοφόρων, εντάσσοντας την εν λόγω Πράξη στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014 – 2020, με βάση την τεχνική έκθεση που περιλαμβάνεται στην πρόταση που υπέβαλε στην Περιφέρεια το Υπουργείο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos