Για το αν θα πρέπει το έργο του Γλύπτη κ. Άλκη Γκίνη «Αφροδίτη 2.000 μ. Χ» να τοποθετηθεί και να εκτεθεί στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους

02 Ιουνίου 2016 15:20

Το Δ.Σ της Ο.ΠΑ.Σ με απόφασή του της 29/5/2016 συντάσσεται με την θέση της «Ένωσης Συλλόγων και Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου», να επανεξεταστεί από το Δήμο Πάρου η απόφαση του, να τοποθετηθεί το δωρηθέν από τον γλύπτη κ. Άλκη Γκίνη γλυπτό του «Αφροδίτη 2.000 μ.Χ» στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους.


Το Δ.Σ της Ο.ΠΑ.Σ πιστεύει ότι το εν λόγω γλυπτό είναι εικαστικά άψογο και καλαίσθητο για να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο της Πάρου, όχι όμως στην συγκεκριμένη πλατεία.
Θεωρούμε ότι η πλατεία αυτή θα πρέπει να δίνει το στίγμα της Πάρου και να αναδεικνύει με την αισθητική της την Κυκλαδική λαϊκή παράδοση, την ιστορία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πολιτισμού του νησιού μας, διότι είναι ο πρώτος δημόσιος χώρος που αντικρίζουν οι επισκέπτες που έρχονται.
Πιστεύουμε πως τα έργα τέχνης πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας και της παιδείας μας.
Οι χώροι έκθεσης έργων τέχνης θα πρέπει να είναι μελετημένοι σωστά, έτσι ώστε τα έργα να αναδεικνύονται, να εντάσσονται αρμονικά στον επιλεγμένο χώρο, και να τον χαρακτηρίζουν.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ της Ο.ΠΑ.Σ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos