Δ.Τ Συλλόγου Καμαρών Πάρου: Όλοι χόρεψαν, οι καλόγεροι έστησαν χορό…μηνύσεων…

05 Ιουλίου 2016 17:01

Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμαρών Πάρου, πραγματοποίησε στις 28 – 6 – 2016, το ετήσιο πανηγύρι του, με αφορμή τις εορτές Πέτρου Παύλου και Αγίων Αποστόλων όπου εορτάζει η ενορία των Αγίων Αποστόλων Καμαρών.

Το πανηγύρι σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η προσέλευση κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία μεγάλη, καθώς προσήλθαν πέραν των πεντακοσίων ατόμων.

 

Καθώς ο Σύλλογος δεν ανέμενε μια τόσο μεγάλη συμμετοχή, ζητά συγγνώμη από τους τελευταίους χρονικά προσελθόντες στην εκδήλωση, για το λόγο ότι ίσως δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν πλήρως, καθώς διοργανωτικά η εκδήλωση ήταν προετοιμασμένη για μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, άφθονα παραδοσιακά εδέσματα και ποτά, ζωντανή νησιώτικη μουσική, πολύ χορό και αστείρευτο κέφι για μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη χρονιά, αντιμετωπίσαμε ως Σύλλογος, την παρέμβαση της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες των μονών Αγ. Φιλόθεου και Λογγοβάρδας με πρόσχημα την ενόχλησή τους από τη μουσική της εκδήλωσης. Αν και η ιστορία επαναλήφθηκε για μια ακόμη χρονιά, με καταγγελίες και καταγραφή των στοιχείων του Προέδρου του Συλλόγου ώστε να του ασκηθεί μήνυση, η αλήθεια είναι, όπως ειπώθηκε άλλωστε από τον Πρόεδρο, σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ότι τα ελατήρια των «ιερών» καταγγελιών είναι άλλα και δεν αφορούν την ενόχληση των μονών από τη μουσική. Γιατί η αλήθεια είναι, ότι οι μονές Αγ. Φιλόθεου και Λογγοβάρδας απέχουν, 500 και άνω των 1400 μέτρων αντίστοιχα, από το χώρο της εκδήλωσης.

Παρά όμως, τις κατά πολλές φορές μέσα στη βραδιά, οχλήσεις των αστυνομικών αρχών, η εκδήλωση συνεχίστηκε και χαρακτηρίστηκε από τον κόσμο ως απολύτως επιτυχημένη καθώς οι περισσότεροι σχολίασαν αρνητικά την προσχηματική «ιερή» δυσανεξία στη μουσική και στηλίτευσαν την μικροθυμία των εν λόγω μονών.

Παρά τη συνεχή, τόσα χρόνια, αντίδραση των μονών στην ετήσια μουσική εκδήλωση του Συλλόγου και την σθεναρή από πλευράς τους προσπάθεια απαξίωσης της εκδήλωσης, αυτή δείχνει να αγκαλιάζεται με ολοένα και μεγαλύτερη θέρμη από κατοίκους και παριανούς και τελικά το «ιερό εγχείρημα» των καταγγελιών αποβαίνει τελικά προς όφελος του Συλλόγου και της περιοχής. Ίσως κατ΄ αυτήν την έννοια θα έπρεπε ο Σύλλογος να ευχαριστήσει τις μονές.

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους χορηγούς της εκδήλωσης για τις πολύτιμες πραγματικά προσφορές τους. Ευχαριστεί λοιπόν τους χορηγούς: Αλιπράντη Στέλιο, Αφους Τσουνάκη, Ζουμή Απόστολο, Ζουμή Γιώργο, Κορτιάνο Μάρκο, Κρητικό Ηλία, Κρητικού Μαρία και Ευστρατία, Λουκή Αρσένη, Μαούνη Δ. του Στέλιου και Φλώρα Μαούνη, Μερτζάνη Σπύρο και Αρετή, Μωραίτη Θ., Ραγκούση (φούρνος), Σαμαλτάνη Κων/νο, Κορτιάνο Σταύρο, Σκαραμαγκά Λεονάρδο, Τσουνάκη Σπύρο και Ανδριανή, Φραντζή Γιώργο και Μπαρμπαρίγου Θ., Καραδήμο Δήμο και Μπάλιο Βασίλειο.

Ευχαριστεί επίσης από καρδιάς, όλους εκείνους που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην διοργανωτική πραγματοποίηση της μουσικής βραδιάς, και συγκεκριμένα τους: Γεωργία Σαμαλτάνη, Σπύρο και Ανδριανή Τσουνάκη με την οικογένειά τους, Αρετή και Σπύρο Μερτζάνη, Μάρκο Κορτιάνο, Αντώνιο Κορτιάνο του Αποστόλου, Άννα Ακάλεστου, Μαρία Μπαρμπαρίγου, Κων/να Σκαραμαγκά, Παναγιώτη Κρητικό, Δημήτριο Αρκουλή, Κατερίνα Αποστολοπούλου, και πολλούς άλλους, που δεν επιθυμούν να αναφερθούν.

Ευχαριστούμε επίσης τους μουσικούς Τ. Μαγκάλα και Πατέλη, την τραγουδίστρια κα Περράκη, τον Αλέκο για το εκλεκτό μπουζούκι και τον Παναή με το υπέροχο ακορντεόν του. Πάνω απ΄ όλα όμως ο Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους των Καμαρών για την συμβολή, την προσφορά και την παρουσία τους, και βεβαίως, όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Καμαρών, παριανούς ή μη, που συνέβαλλαν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, στην επιτυχή πραγματοποίηση του πανηγυριού των Καμαρών.

Το Δ.Σ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos