Νέο Αεροδρόμιο Πάρου: Σπουδαίο έργο υποδομής αλλά … με ποιες υποδομές;

05 Οκτωβρίου 2016 12:06

Το όνειρο του παριανού λαού, έγινε αναντίρρητα, επιτέλους πραγματικότητα!


Η Πάρος, από τα μέσα του καλοκαιριού που μας πέρασε, διαθέτει πλέον ένα μεγάλο, σύγχρονο αεροδρόμιο το οποίο εγκαινιάστηκε με τις δέουσες τιμές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, παρουσία τοπικών φορέων και αρχών.
Όλοι αναμφίβολα μίλησαν, και έτσι φυσικά φαίνεται να είναι, για ένα έργο υποδομής που θα προσκομίσει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση και βεβαίως στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου αλλά και των γύρω νησιών.

Με τη δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών μεγάλης χωρητικότητας αλλά και την απευθείας διασύνδεση της Πάρου με προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού, εκτιμάται ότι το καλοκαίρι του 2017, η επιβατική κίνηση θα πενταπλασιαστεί περίπου σε σχέση με το παλαιό αεροδρόμιο, το οποίο μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε σχεδόν 30.000 επιβάτες ετησίως.

Ακόμη κι εφέτος, όταν το νέο αεροδρόμιο λειτούργησε από τα μέσα της τουριστικής σεζόν (από τα τέλη Ιουλίου) οι αφίξεις υπερέβησαν τις περσινές.
Και η φετινή λειτουργία, δεν ήταν δυστυχώς χωρίς προβλήματα ... Κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στον οδικό άξονα Αλυκής – Παροικίας που συνδέει τον αερολιμένα με την πρωτεύουσα του νησιού.
Η «ουρά» των οχημάτων έφθανε κάμποσα χιλιόμετρα σε μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον περιφερειακό της Παροικίας και πέραν αυτού.

Τι μέλλει λοιπόν γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι με την πλήρη λειτουργία του αεροδρομίου;

Και τι θα συμβεί στην Παροικία, όταν εκτός από την κίνηση στον περιφερειακό λόγω μεγάλου όγκου αεροπορικών αφίξεων, έχουμε ταυτόχρονα και αφίξεις πλοίων;

Ωραία τα έργα υποδομής και η τουριστική ανάπτυξη που σίγουρα θα αποφέρουν, αλλά τι γίνεται με τις υποστηρικτικές υποδομές που θα διευκολύνουν τη λειτουργία τους;

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι επιβοηθητικές υποδομές δεν υπάρχουν ή λειτουργούν προβληματικά, τα μεγάλα έργα υποδομής γίνονται μπούμερανγκ που αμαυρώνουν τη φήμη του νησιού με τις όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos