H AMKE δηλώνει παρούσα και συνεχίζει το έργο της!

13 Οκτωβρίου 2016 19:15

Η Βράβευση της ΑΜΚΕ από το γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου στις 29 Ιουλίου, ημέρα των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου Πάρου, συνιστά την αναγνώριση της πολιτείας στο έργο που προσέφερε.

Η «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη δημιουργία εγκαταστάσεων εδάφους νέου αερολιμένα Πάρου», δηλώνει παρούσα, δεν καταθέτει τα όπλα και μετά την επιτυχημένη παρέμβαση της στην πρώτη φάση του έργου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι πανέτοιμη να συνεχίσει την προσπάθεια και να υποστηρίξει την β΄φάση του έργου.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε:
- Στη δημιουργία του δεύτερου κτηρίου του αεροσταθμού προκειμένου το αεροδρόμιο να μπορεί να εξυπηρετεί μεγαλύτερο όγκο επιβατών αλλά ταυτόχρονα να καταστεί και πιο βιώσιμο σε βάθος χρόνου.
- Στην ολοκλήρωση του αεροδιαδρόμου με την ασφαλτόστρωση του σε 2000 μέτρα ώστε να εξυπηρετεί ακόμα μεγαλύτερα αεροπλάνα.

Μέσω της ΑΜΚΕ οι Παριανοί συνέβαλαν με όποια οικονομική δυνατότητα είχαν για να καλύψουν δαπάνες του έργου.

Φυσικά οι όποιες ενέργειες από την ΑΜΚΕ δεν λειτουργούν ανεξάρτητα από την βούληση της Πολιτείας και τις όποιες δεσμεύσεις και εξαγγελίες από την πλευρά της Κυβέρνησης για ολοκλήρωση των έργων όπως ακούστηκαν την ημέρα των εγκαινίων.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 29 Ιουλίου, ημέρα των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου, είχαν ακουστεί από κυβερνητικά χείλη αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι η β΄ φάση του έργου, που αφορά στον εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις (τουλάχιστον 750 τ.μ ακόμα) θα ολοκληρωθούν τέλος του 2016 αρχές του επόμενου έτους το αργότερο.
Ενώ στη συνέχεια κα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η επέκταση του αεροδιαδρόμου σε 2000 μέτρα.

Η δημιουργία του νέου αεροδρομίου, πόσο μάλλον η επέκτασή του, δεν θα βοηθήσει μόνο την Πάρο και την Αντίπαρο αλλά και τα γύρω κυκλαδονήσια που όπως γνωρίζουμε ήδη έχουν προβεί σε ενέργειες ώστε να εξευρεθούν λύσεις ακτοπλοϊκής διασύνδεσής τους με το νησί της Πάρου.

Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Πάρο:



 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos