Κατανυκτικό προσκύνημα στην Παναγιά της Πάρου ανήμερα του Αγ. Δημητρίου στον Πειραιά (Φωτό + Βίντεο)

26 Οκτωβρίου 2016 17:03

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί από τον Πειραιά και όχι μόνο, οι οποίοι συνέρρεαν με ευλάβεια εδώ και δέκα περίπου ημέρες, στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου (Ταμπουρίων) στον Πειραιά, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, η οποία μεταφέρθηκε από την Πάρο, για να εκτεθεί σε προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2016».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Δημητρίου και το σπουδαίο ιερό προσκύνημα της Πάρου, η εικόνα της Παναγιά της, τιμήθηκε και προσκυνήθηκε μαζί με την εικόνα του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Δημήτριου, στον ομώνυμο ναό του Πειραιά.
Λαμπρές, μεγαλειώδεις και πανηγυρικές ήταν οι επίσημες εκδηλώσεις του ναού κατά την παραμονή της εορτής του Αγ. Δημητρίου αλλά και ανήμερα. Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου τελέστηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ την Τετάρτη το πρωί 26 Οκτωβρίου, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας και Πειραιά κ.κ. Καλλίνικου και Σεραφείμ αντίστοιχα, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πλήθος κόσμου όλες αυτές τις ημέρες, με ευλαβική συγκίνηση, σεβασμό και κατάνυξη, έσπευσε να προσκυνήσει την Ιερή εικόνα της Παναγιάς της Πάρου, αλλά κατόπιν επιθυμίας και αιτήματος πολλών πιστών οι οποίοι δεν πρόλαβαν να λάβουν την ευλογία της, η εικόνα θα παραμείνει για τρεις επιπλέον ημέρες, στον ναό του Αγ. Δημητρίου.

Το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, η εικόνα της «Κυράς του Αρχιπελάγους» μετά την δεκαπενθήμερη περίπου «αποδημία» της, θα επιστρέψει ξανά, με τις δέουσες τιμές, στο νησί της Πάρου, με το πλοίο της γραμμής.

Στη διάρκεια του πλου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία ενώπιον πιστών και ταξιδιωτών, κι έτσι η Χάρη της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, θα συντροφεύει εν πλω, το ταξίδι της επιστροφής προς το νησί της, δηλαδή την Πάρο.

Φωτογραφίες και βίντεο http://piraeuspress.gr/





Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos