Σύλλογος Καμαρών Πάρου: Χρόνια αγωνιζόμαστε εναντίον των ανεμογεννητριών και εισπράξαμε από παντού πόλεμο…(Βίντεο)

20 Μαρτίου 2017 23:08


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, παρουσία πολιτών και του Δημάρχου Πάρου κ. Μ. Κωβαίου, συζήτηση σχετικά με τις ανεμογεννήτριες.

Ως γνωστόν οι Καμάρες Πάρου, είναι η πρώτη περιοχή του νησιού στην οποία έχουν εγκατασταθεί εδώ και κάποια χρόνια ανεμογεννήτριες, οπότε η εμπειρία των κατοίκων της είναι σημαντική σχετικά με τις επιπτώσεις που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καμαρών κ. Δ. Σκαραμαγκά, σε τοποθέτησή του, από το 2003, ο Σύλλογος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή αλλά αυτό που είχε εισπράξει μέχρι σήμερα, είναι πολεμική εναντίον του στάση, από φορείς, συλλόγους, το Δήμο και την Εκκλησία.

Σημείωσε ότι η προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και η ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις εγκατάστασης αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών ενώ τόνισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει ο Σύλλογος για το ζήτημα, είναι ουσιαστικά κρίσιμης σημασίας, καθώς θα δημιουργήσει δεδικασμένο για την υπόθεση της εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών και στην υπόλοιπη Πάρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καμαρών, λόγω του ότι σε λίγες ημέρες εκδικάζεται η προσφυγή του συλλόγου στο ΣτΕ, αιτήθηκε ώστε να εκδοθεί από το Δ.Σ του Δήμου Πάρου ψήφισμα που να αρνείται την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Πάρο. Παρακολουθήστε σε βίντεο τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στη συζήτηση.




 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos