Πάρος: Ολικός εκσυγχρονισμός στο πεζοδρόμιο του Αγ. Νικολάου στο λιμάνι της Παροικίας! Πεζοί, ΑΜΕΑ, ποδηλάτες και τουρίστες σε πρώτο πλάνο…

30 Μαρτίου 2017 20:10

Ολοκαίνουργιο, ανακατασκευασμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές κοινωνικής ευαισθησίας και φιλικότητας προς την οικολογική μετακίνηση, πρόκειται να γίνει το πεζοδρόμιο του Αγ. Νικολάου στην Παροικία πλησίον της περιοχής του λιμανιού.

Το έργο ανάπλασης, το οποίο χρηματοδοτείται από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου, βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημοπράτησης και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Πέρα από την καινούργια εξ΄ολοκλήρου πλακόστρωση και το νέο φωτισμό που θα εγκατασταθεί, στην ανάπλαση του πεζοδρομίου, προβλέπεται ειδική ράμπα διευκόλυνσης της κίνησης των ΑΜΕΑ καθώς και ποδηλατόδρομος για το σκοπό της προώθησης μια πιο «πράσινης» μετακίνησης στην πρωτεύουσα της Πάρου.

Οι εκσυγχρονιστικές στοχεύσεις του έργου, περιλαμβάνουν όμως και τους επισκέπτες του νησιού, καθώς έχει προβλεφθεί, η κατασκευή, ειδικής λωρίδας έλξης αποσκευών για την ευκολότερη και λιγότερο θορυβώδη μετακίνησή τους, σε μια περιοχή που βρίσκεται ένα βήμα από το λιμάνι και ειδικά το καλοκαίρι είναι επιβαρυμένη με χιλιάδες αφιξοαναχωρήσεις.



Τα παραπάνω κατασκευαστικά έργα, απολύτως αναγκαία και βελτιωτικά όσον αφορά στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των παριανών αλλά και στον εξωραϊσμό της πρώτης εικόνας του νησιού για τους χιλιάδες τουρίστες που το κατακλύζουν κάθε χρόνο, αποκτούν μεγαλύτερη αξία όταν σε αυτά προβλέπονται παρεμβάσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης και χρήσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον της Πάρου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos