Παραδοσιακή ρεβυθάδα τη Μ. Παρασκευή στον Πρόδρομο Πάρου

15 Απριλίου 2017 01:04

Έχει πλέον καθιερωθεί, εδώ και χρόνια, η συνεστίαση παριανών και μη, με παραδοσιακή ρεβυθάδα κατά τη Μ. Παρασκευή στον Πρόδρομο της Πάρου.

Έτσι κι εφέτος, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής 14/4, μετά την Αποκαθήλωση, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» προσφέρθηκε μαζί με άλλα νηστίσιμα εδέσματα, νόστιμη ρεβυθάδα, στη μνήμη των αγαπημένων νεκρών που «έφυγαν» από κοντά μας.

Πολύς κόσμος παραβρέθηκε τιμώντας το παραδοσιακό αυτό έθιμο του Προδρόμου, στην πιο θλιμμένη ημέρα του ορθόδοξου Χριστιανισμού, την ημέρα της συγκίνησης και του πιο μεγάλου πένθους των πιστών της Χριστιανοσύνης, όπου πρέπει κανείς να θυμάται και να τιμά, μαζί με τον Παθόντα Εσταυρωμένο Κύριο, τη μνήμη των δικών του ανθρώπων.

Την ημέρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος, αλλά και της αναγεννώμενης ελπίδας της τελικής κατανίκησης της Ζωής έναντι του Θανάτου, ο Πρόδρομος, με το ωραίο αυτό έθιμό του, μεταδίδει το ουσιώδες πνευματικό μήνυμα της Μ. Παρασκευής με τον πιο ελπιδοφόρο τρόπο.


Φωτογραφίες Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos