Ο ανεμόμυλος στο λιμάνι της Παροικίας Πάρου «φοράει» τα καλά του…

18 Απριλίου 2017 17:43

Το «σήμα κατατεθέν» της Πάρου, ο περίφημος ανεμόμυλος που δεσπόζει στο λιμάνι της Παροικίας και «υποδέχεται» ως πρώτη εικόνα τους επισκέπτες του νησιού, είναι σχεδόν έτοιμος.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που βρίσκονταν σε εξέλιξη ολοκληρώνονται τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Απομένει μόνο ο ανεμόμυλος να «φορέσει» τα πανιά του και να είναι πανέτοιμος να ταξιδέψει μέσω των φωτογραφικών φακών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια καθολική σχεδόν αποκατάσταση καθώς οι αντένες και τα πανιά του ανεμόμυλου αποκαταστάθηκαν εξ΄ ολοκλήρου, συνεπώς σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες εργασίες συντήρησης, το αποτέλεσμα είναι ένας ολοκαίνουργιος σχεδόν ανεμόμυλος αντάξιος της παραδοσιακής όψης του νησιού ως πρώτης εντύπωσης.

Οι ανεμόμυλοι εμφανίστηκαν στον ελλαδικό χώρο κατά τον 12ο με 13ο αιώνα. Η ομορφιά κι η λεβεντιά τους περιγράφηκε από περιηγητές∙ αποτυπώθηκε σε χαρακτικά∙ έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από χιλιάδες φωτογραφίες και καρτ- ποστάλ...

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στα έργα ανάπλασης του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου και η αξία του έχει προϋπολογιστεί στα 25.000 ευρώ.



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos