Γρήγορο internet στην Πάρο με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις

16 Μαϊος 2017 14:08

Πολύ γρήγορο internet θα απολαμβάνει σύντομα το νησί της Πάρου, ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς της. Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, η οποία διέγνωσε από νωρίς την ανάγκη για καλύτερα δίκτυα στην περιοχή και χορήγησε τις απαιτούμενες άδειες, ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουν τοποθετηθεί 35 νέες καμπίνες, που θα προσφέρουν πολύ γρήγορο Internet VDSL έως 100Mps σε 5.300 νοικοκυριά και επιχειρήσεις του νησιού, μεταξύ άλλων στην Παροικιά, την Πούντα και την Αγκαιριά.

Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη τοπική κοινωνία, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Επιπροσθέτως, με αυτές τις ταχύτητες internet παρέχεται η δυνατότητα αξιόπιστων και οικονομικών υπηρεσιών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και καλύπτουν τις ανάγκες για εκπαίδευση, επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα.

Το έργο αναβάθμισης του δικτύου εντάσσεσαι στο επενδυτικό πλάνο ύψους €1,5 δισ. για την τετραετία 2017-2020, που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ ανά τη χώρα, για την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, δίνοντας έμφαση στην εξάπλωση του δικτύου οπτικών ινών.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos