Ένας στους έξι επισκέπτες της Πάρου κατά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ήρθε αεροπορικώς…

14 Ιουνίου 2017 19:47

Όσο περνάει ο καιρός, ο νέος, σύγχρονος, κρατικός αερολιμένας Πάρου, τείνει να δέχεται περισσότερους από αέρος επισκέπτες, που προτιμούν να ταξιδέψουν στο νησί με την άνεση και την οικονομία χρόνου που προσφέρει ένα αεροπορικό ταξίδι.

Τα αριθμητικά στοιχεία για το σύνολο των επιβατών που επέλεξαν το αεροπλάνο για τη μετάβασή τους στην Πάρο κατά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, είναι αποκαλυπτικά.

Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πρώτη ημέρα του τριημέρου, έως την Κυριακή 4 Ιουνίου, 1526 άτομα έφθασαν αεροπορικώς στην Πάρο, με δρομολόγια των εταιρειών Olympic Air, Sky Express και Astra Airlines, ενώ κατά την ίδια χρονική περίοδο, 1297 άτομα αναχώρησαν από το νησί με αεροπλάνο. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των τριών παραπάνω ημερών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ζήτησης του επιβατικού κοινού, δρομολογήθηκαν και δύο έκτακτες πτήσεις, μια από την Olympic Air από Αθήνα για Πάρο και αντίστροφα στις 2/6 και μια από Θεσσαλονίκη για Πάρο με επιστροφή στις 4/6.

Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο, που αφορά στην άφιξη του πρώτου μαζικού τουριστικού κύματος των αρχών του καλοκαιριού - στη διάρκεια του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος -είναι ότι, αν συγκρίνουμε, τον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν το νησί με πλοίο με εκείνον που αφίχθη στην Πάρο αεροπορικώς, συμπεραίνουμε, ότι ένας περίπου στους έξι επισκέπτες του τριημέρου προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι την Πάρο με αεροπλάνο! Ποσοστό όντως μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς την πολλαπλάσια επιβατική χωρητικότητα των πλοίων αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων που προσφέρει το πλωτό μέσο.

Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός τουριστών που προτίμησε το αεροπλάνο κατά το τριήμερο, καταδεικνύει σαφέστατα την ανοδική δυναμική και την αυξητική τάση υποδοχής επιβατών που παρουσιάζει το νέο αεροδρόμιο, πριν ακόμα συμπληρώσει ένα χρόνο από τη λειτουργία του.

Η τάση είναι ενδεικτική για τον πιθανώς μεγάλο αριθμό καλοκαιρινών αφίξεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και επιβεβαιώνει κατηγορηματικά, ότι το νέο, μεγάλο, σύγχρονο αεροδρόμιο Πάρου, που ήταν όνειρο ζωής για τους παριανούς, αποτελεί σπουδαίο έργο υποδομής που θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα προσφέρει οφέλη στην τοπική οικονομία. Καθώς φαίνεται, η λειτουργία του αξιοποιείται στο έπακρο, χάρη στην προτίμηση που δικαίως του δείχνουν, για ευνόητους λόγους, οι επισκέπτες του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos