Αισιόδοξα τα στατιστικά στοιχεία αεροπορικής κίνησης στον αεροδρόμιο Πάρου για το Μάιο του 2017…

18 Ιουνίου 2017 14:47

Πολύ ενθαρρυντικά για το νησί και το νέο αεροδρόμιό του, είναι τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία που καταγράφουν την επιβατική κίνηση στον Κρατικό Αερολιμένα Πάρου κατά τον μήνα Μάιο του 2017.

Συγκεκριμένα και σε απόλυτους αριθμούς, οι επιβάτες που αφίχθησαν από αέρος στο νησί κατά τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με τα τακτικά δρομολόγια της εταιρείας Aegean - Olympic Air ήταν 4.518 άτομα, οι αφιχθέντες επιβάτες με τις έκτακτες πτήσεις της ίδιας εταιρείας ήταν 656 και όσοι μετέβησαν στην Πάρο με δρομολόγια άλλων εταιρειών ήταν 505 άτομα.

Συνολικά δηλαδή, 5.679 επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς με προορισμό την Πάρο, με τον κύριο όγκο τους, να έχει διακινηθεί με την εταιρεία Aegean - Olympic Air. Αν ο αριθμός αυτός αντιπαραβληθεί με τον αριθμό των αφιχθέντων επιβατών στο λιμάνι της Πάρου κατά τον ίδιο μήνα, παρατηρούμε, ότι ένας επιβάτης στους έξι προτίμησε αεροπορικό μέσο για να βρεθεί στην Πάρο καθώς ο συνολικός αριθμός αποβιβασθέντων από λιμένος τον Μάιο του 2017 ήταν 32.460 άτομα!

Καθώς δεν μπορούμε να προβούμε σε σύγκριση της φετινής αεροπορικής κίνησης στο νέο αεροδρόμιο Πάρου σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, δεδομένου ότι, το νέο αεροδρόμιο, με υποδομές προσαπογειώσεων μεγάλων αεροσκαφών λειτουργεί λιγότερο από ένα χρόνο, δεν τίθεται θέμα αξιόπιστης σύγκρισης της κίνησης του Μαίου 2017 με παρελθόντα έτη.

Σημειώνεται πάντως, ότι σε 71 αφιξοαναχωρήσεις τακτικών δρομολογίων της εταιρείας Aegean - Olympic Air, σε 10 έκτακτες πτήσεις της ίδιας εταιρείας και σε 22 αφιξοαναχωρήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών, εκτός από τους 5.679 αφιχθέντες στο νησί, είχαμε συνολικά αναχωρήσεις 5.646 ατόμων. Από αυτό το τελευταίο στοιχείο, συμπεραίνουμε ότι, οι διακινούμενοι που προτίμησαν ένα αεροπορικό ταξίδι άφιξης στην Πάρο μέσα στον μήνα Μάιο, επέλεξαν το αεροπορικό μέσο και για την αναχώρησή τους.

Κι αν αναλογιστούμε ότι ο Μάιος, δεν είναι μήνας υψηλής τουριστικής σεζόν και μεγάλων τουριστικών κυμάτων, συμπεραίνουμε ότι η κίνηση στο αεροδρόμιο Πάρου σε αφίξεις και αναχωρήσεις, είναι σταθερής, αν όχι αυξανόμενης προτίμησης, για κοινό που δεν ανήκει στα κυρίως τουριστικά ρεύματα της θερινής περιόδου.

Στοιχείο, που είναι βεβαίως πολύ αισιόδοξο για την παγίωση στη συνείδηση του κόσμου ότι το νέο αεροδρόμιο Πάρου, αποτελεί μια νέα ταξιδιωτική πρόταση που κάνει την Πάρο ακόμα πιο κοντινό και προσεγγίσιμο προορισμό, μέσω ενός άνετου ταξιδιού τόσο για παριανούς, όσο και για Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε εποχής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos