Αιφνιδιαστικό «σαφάρι» εφοριακών στα νησιά και στην Πάρο φέρνει «βροχή» προστίμων και λουκέτων σε επιχειρήσεις…

10 Ιουλίου 2017 16:01

Κλιμάκια εφοριακών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών και ρίχνουν «καμπάνες» προστίμων επιβάλλοντας επίσης λουκέτα σε περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων και μη έκδοσης αποδείξεων.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των εντατικών ελέγχων είναι θετικός καθώς η μέθοδος που ακολουθείται για να πέσουν στην «παγίδα» της εφορίας οι επιχειρηματίες φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα...

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, ρίχνονται μες στο κατακαλόκαιρο στο «κυνήγι της φοροδιαφυγής» ενεργώντας μυστικά και σε ανύποπτο χρόνο καθώς παριστάνουν τους πελάτες στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγαίο – Αργοσαρωνικός» που προβλέπει τη διεξαγωγή 14.500 ελέγχων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα κρούσματα παραβατικότητας που εντοπίστηκαν είναι ήδη αρκετά σε Μύκονο, Νάξο, Σέριφο και Ίο όπου βρέθηκαν καταστήματα που δεν εξέδιδαν αποδείξεις με συνέπειες πρόστιμα και 48ωρα λουκέτα...

Εκτός όμως από τα «συνήθη ύποπτα» εστιατόρια και μπαρ, πρόστιμα έπεσαν και στην περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων σε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων σε Μύκονο και Νάξο όπου εντοπίστηκαν 38 και 120 περιπτώσεις παραβάσεων αντίστοιχα. Το πρόστιμο για κάθε παράβαση κυμαίνεται από 1000 – 2.500 ευρώ συν το πρόστιμο μη έκδοσης αποδείξεων.

Και στην Πάρο όμως, οι έλεγχοι των εφοριακών της ΑΑΔΕ αυτή την περίοδο είναι εντατικοί. Εφοριακοί που κανείς δεν τους υποψιάζεται καθώς υποδύονται τους τουρίστες διεξάγουν επισταμένως εξονυχιστικούς ελέγχους με σκοπό να βγάλουν «λαβράκια» φοροδιαφυγής που επισύρουν βαριές συνέπειες...

Ο αριθμός των ελέγχων που επίκεινται να γίνουν στα νησιά του Αιγαίου και στην Πάρο είναι μεγάλος και στο στόχαστρο των ελεγκτών έχουν μπει φυσικά πολλές τουριστικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν χιλιάδες επισκεπτών στην υψηλή τουριστική περίοδο. Εκεί όπου το χρήμα κινείται και αλλάζει χέρια, εκεί βρίσκεται προφανώς και η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή σύμφωνα το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ...

Εντυπωσιακό στοιχείο του πρωτοφανούς «ζήλου» της ΑΑΔΕ, είναι ότι το πλάνο των ελέγχων είναι άγνωστο ακόμα και στους ίδιους τους εφοριακούς – ελεγκτές καθώς οι ίδιοι δεν γνωρίζουν που θα πάνε και τι θα ελέγξουν ώστε να δρουν υπό μυστικότητα και αιφνιδιαστικά πιάνοντας ουσιαστικά «στα πράσα» τους επιχειρηματίες ή μαγαζάτορες που παρανομούν.

Για να μην πιαστούν λοιπόν στη «δαγκάνα» της εφορίας οι επιχειρηματίες, θα πρέπει να τηρούν την οικονομική νομιμότητα αν δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με πρόστιμα ή λουκέτα εν μέσω της πιο επικερδούς εποχής της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους...

Οι παραβάσεις σε Σαντορίνη και Μύκονο:

Στη Σαντορίνη
• Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (11) αποδείξεων, συνολικής αξίας (396) ευρώ.
• Σε καφετέρια, η μη έκδοση (5) αποδείξεων, συνολικής αξίας (168,5) ευρώ.
• Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (3) αποδείξεων, συνολικής αξίας (107,4) ευρώ.
• Σε μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (29) ευρώ, ενώ παράλληλα βρέθηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος μη καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

• Σε εστιατόριο - σνακ μπαρ αναψυκτήριο, η μη έκδοση απόδειξης, συνολικής αξίας (10,5) ευρώ.


Στη Μύκονο
• Σε καφέ - εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (103,50) ευρώ.
• Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (20) αποδείξεων, συνολικής αξίας (1209,24) ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
• Σε καφέ - μπαρ, να απασχολούνται (7) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο, να απασχολούνται (8) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
• Σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, η μη έκδοση απόδειξης αξίας (170) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο - καφέ - μπαρ, η μη έκδοση (4) αποδείξεων συνολικής αξίας (52) ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
• Σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων συνολικής αξίας (48,60) ευρώ.
• Σε καφέ - εστιατόριο, να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.
• Σε κρεπερί, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos