Κομφούζιο στην περιοχή του λιμανιού Πάρου…. Συρρίκνωση του χώρου των ΚΤΕΛ που συνεπάγεται κινδύνους… (Βίντεο + Φωτό)

11 Ιουλίου 2017 16:32

Τις ενστάσεις του για τις πρόσφατες οριοθετήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου στο χώρο αφετηρίας των ΚΤΕΛ Πάρου, εξέφρασε στο psts.gr, ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Πάρου κ. Γεώργιος Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια κυκλοφοριακή δυσλειτουργία που προκαλείται ειδικά μέσα στην υψηλή τουριστική περίοδο, από οριοθετήσεις στην περιοχή αφετηρίας των ΚΤΕΛ οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία πεζοδρόμου ως συνέχειας της διαγράμμισης του λιμανιού.

Αλυσίδα και μεταλλικοί σωλήνες τα οποία αντικαταστάθηκαν από πλαστικά στηθαία, χρησιμοποιήθηκαν από το Λ.Τ. με αποτέλεσμα την τεράστια μείωση του χώρου των ΚΤΕΛ και τη δημιουργία κυκλοφοριακού κομφούζιου στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Παροικίας.


Ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις πρόσφατες άκαιρες διευθετήσεις, μας είπε ότι οι θέσεις των ΚΤΕΛ μειώθηκαν κατά δύο και ο ελεύθερος πλέον χώρος καταλαμβάνεται από οχήματα αποβίβασης ή παραλαβής επιβατών προς και από τα πλοία, από αυτοκίνητα που αυθαίρετα τριπλοπαρκάρουν ή από αφιξοαναχωρήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από παρακείμενα γραφεία ενοικιάσεως.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τη συρρίκνωση του χώρου αφετηρίας των ΚΤΕΛ αλλά και του χώρου αναμονής των επιβατών των ΚΤΕΛ, κάτι που φυσικά συνεπάγεται κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών.

Κίνδυνος όμως τροχαίων ατυχημάτων από το εν λόγω κυκλοφοριακό χάος σε μια περιοχή που ήδη σφύζει από επιβαρυμένη κίνηση μέσα στο καλοκαίρι, ελλοχεύει, καθώς τα λεωφορεία αναγκάζονται να περνούν για 200 περίπου μέτρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το χώρο στάθμευσής τους αναχωρώντας για τους προορισμούς τους.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο και θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες καθώς η μη ομαλή λειτουργία της περιοχής του λιμανιού εν μέσω της καρδιάς του καλοκαιριού εγκυμονεί κινδύνους για πεζούς και οχήματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos