Έντονη και συνεχή ηχητική όχληση βιώνουν τελευταία οι Καμάρες Πάρου….(Βίντεο)

22 Ιουλίου 2017 13:10

Ο καιρός μας τα χάλασε τελευταία.

Και δεν εννοούμε φυσικά το ευχάριστο μελτεμάκι που φυσά στην Πάρο το οποίο προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στο νησί μέσα στον Ιούλιο.
Ενώ όμως για το υπόλοιπο νησί ο καιρός έχει τη σημασία του ανάλογα με τα μετεωρολογικά φαινόμενα που προκαλεί, στις Καμάρες έχει και μια επιπρόσθετη έννοια και βαρύτητα: Το πώς δηλαδή και κατά πόσο θα επηρεάσει το θόρυβο που προκαλείται από τη λειτουργία των τεσσάρων ανεμογεννητριών που είναι εγκατεστημένες στο λόφο Ανεφανή.

Κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες λοιπόν, ο δροσερός καιρός που διανθίζεται με ριπές ανέμου, αποδεικνύεται δυσάρεστος για τον οικισμό των Καμαρών καθώς επιφέρει έντονη ηχητική όχληση με εστία εκπομπής τις εν λειτουργία ανεμογεννήτριες. Σε ολόκληρη την περιοχή των Καμαρών, ακόμα και σε απόσταση χιλιομέτρων από τους «σιδερένιους ανεμόμυλους» η κατάσταση είναι μη υποφερτή. Λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και καθώς οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών παραμένουν συνήθως ανοιχτά σε αναζήτηση δροσιάς, το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η ηρεμία των κατοίκων και οι ώρες ξεκούρασης καθώς ο ύπνος καθίστανται πλέον δύσκολος έως αδύνατος.

Οι Καμάρες Πάρου, είναι η πρώτη περιοχή του νησιού που δυστυχώς βιώνει τις αρνητικές συνέπειες των φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ανανεώσιμης ενέργειας.
Αναντίρρητα οι ανεμογεννήτριες είναι μια φιλική προς τον περιβάλλον, σύγχρονη μορφή ενέργειας με μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα.

Δυστυχώς όμως, η εμπειρία των Καμαρών καταδεικνύει ότι αναστατώνουν τη ζωή και καταλύουν την ηρεμία καθώς οι κάτοικοι της περιοχής, επαφίενται πλέον στις διαθέσεις, την ένταση και τις τροπές του ανέμου για να βιώσουν μια ήσυχη καθημερινότητα με το συνήθη και οικείο τρόπο ζωής που γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos