Φύλλο και φτερό κάνουν ελεγκτές τα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς για εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων…

28 Ιουλίου 2017 15:12

Μετά τις επιχειρήσεις σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν μπει και τα ξενοδοχεία. Χιλιάδες είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες που ελέγχονται αιφνιδιαστικά αυτή την περίοδο της υψηλής τουριστικής σεζόν αλλά και πρόκειται να ελεγχθούν μέσα στον Αύγουστο και Σεπτέμβριο σύμφωνα με το σχέδιο της Α.Α.Δ.Ε. προκειμένου να διαπιστωθούν οικονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με τους τζίρους και την απόδοση Φ.Π.Α.

Το σχέδιο ελέγχου λεπτομερές και εξονυχιστικό, περιλαμβάνει διασταύρωση των επίσημα δηλωμένων οικονομικών στοιχείων των ξενοδοχείων σε συνδυασμό με επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους από κλιμάκια εφοριακών.

Στα βήματα του πλήρως λεπτομερειακού πλάνου της Α.Α.Δ.Ε. επιλέγονται για έλεγχο ξενοδοχεία με βάση κριτήρια υψηλού κινδύνου ενδεχόμενης παραβατικότητας όπως επί παραδείγματι, το ύψος των εσόδων, τα χρόνια λειτουργίας της μονάδας, το εάν η περιοχή στην οποία λειτουργεί το ξενοδοχείο είναι δημοφιλής και πολυπληθής τουριστικός προορισμός ή τέλος, αν έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν φορολογικές παραβάσεις στο ξενοδοχείο.

Κατά δεύτερον, τα κλιμάκια της Αρχής, συλλέγουν στοιχεία για τις τιμές και τις πληρότητες των μονάδων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων υποδυόμενοι τους υποψήφιους πελάτες είτε μέσω των κρατήσεων σε ηλεκτρονικά sites.

Τρίτον και σημαντικότερο, μετά την συλλογή των παραπάνω στοιχείων, οι φορολογικοί ελεγκτές πραγματοποιούν επιτόπιες επισκέψεις στα ξενοδοχεία κάνοντας φύλλο και φτερό δεδομένα που αφορούν τις κρατήσεις, τις τιμές και τα έσοδα διασταυρώνοντας παράλληλα τα δεδομένα αυτά με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικά sites.

Η καλοστημένη «δαγκάνα» όμως για πιθανούς παραβάτες ξενοδόχους δεν εξαντλείται εδώ! Στο τέλος της διαδικασίας, περιλαμβάνεται έλεγχος διασταύρωσης των στοιχείων των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές από τους επιτόπιους ελέγχους στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos