Βαθιά κατάνυξη και συγκινητική ευλάβεια χιλιάδων πιστών στo λαμπρό εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πάρο (Βίντεο + Φωτό)

15 Αυγούστου 2017 14:56

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, σεβασμού και ιερής ευλάβειας πλήθος πιστών, παρακολούθησε το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου χοροστατούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου και Ανδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Παροικία της Πάρου.

Παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, του βουλευτή της Ν.Δ. και Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Βρούτση, του βουλευτή του Σύριζα κ. Κώστα Δουζίνα εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των τοπικών αρχών, φορέων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ο λαμπρός εορτασμός της μεγάλης γιορτής έγινε με κάθε επισημότητα και τις δέουσες τιμές.

Συγκίνηση και ευλαβής σεβασμός δόνησαν την απόλυτα κατανυκτική ατμόσφαιρα τις στιγμές της λιτάνευσης της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όταν χιλιάδες πιστοί, παριανοί και επισκέπτες του νησιού, με δέος και βαθιά κατάνυξη ακολούθησαν την ιερή πομπή στα σοκάκια της Παροικίας, δεχόμενοι την Ευλογία της Υπεράγιας Μητέρας που τιμάται στο νησί της Πάρου εδώ και δεκαπέντε αιώνες.


Η Πάρος όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε περίλαμπρα κι εφέτος την θαυματουργή Παναγιά της, την Εκατονταπυλιανή, η οποία αποτελεί ένα από σπουδαιότερα προσκυνήματα της οικουμένης και υποκλίθηκε με σεβασμό σύσσωμη στη Χάρη Της λαμβάνοντας την Ευλογία της.

Για τη μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας και της Πάρου μίλησαν στην κάμερα του psts.gr, οι κύριοι Μουζάλας και Βρούτσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos