Κορύφωση στις 23 Αυγούστου των εντυπωσιακών εκδηλώσεων για τα Εννιάμερα της Παναγίας στη Νάουσα Πάρου!

22 Αυγούστου 2017 19:14

Εντυπωσιακότερες από κάθε άλλη χρονιά, φαίνεται να είναι οι τριήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί η Νάουσα από τις 21 – 23 Αυγούστου γιορτάζοντας τα Εννιάμερα της Παναγίας. Πλούσιες δράσεις που θα ψυχαγωγήσουν και θα επιμορφώσουν παράλληλα μικρούς και μεγάλους μυώντας τους στην μακραίωνη ιδιαίτερη ταυτότητα του οικισμού με συμβολικές αναφορές στο λαϊκό πολιτισμό του, πρόκειται να εκτυλιχθούν υπό τη διοργανωτική ευθύνη της εντόπιας εθελοντικής ομάδας «Κουρσάροι».

Η ομάδα, η οποία έχει αναλάβει να εμπλουτίσει και να ανανεώσει την περίφημη, καθιερωμένη εδώ και χρόνια «Κουρσάρικη Βραδιά», δηλαδή το εντυπωσιακό δρώμενο αναπαράστασης μιας πειρατικής επιδρομής που ανάγεται στις ρίζες της ιστορίας των Ναουσαίων, πραγματοποιεί και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις ιχνηλατώντας τις συλλογικές μνήμες του παρελθόντος της Νάουσας και των κατοίκων της.

Η αγάπη για τον τόπο και την αυθεντικότητά του, διατρέχει τις δράσεις που περιστοιχίζουν την «Κουρσάρικη Βραδιά». Κυνήγι του χαμένου θησαυρού, ξενάγηση στον οικισμό της Νάουσας, μουσική περατζάδα στο χωριό με παραδοσιακούς οργανοπαίκτες, παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι, ανοιχτό μάθημα χορού από εντόπιους χορευτές και παζάρι παραδοσιακών προϊόντων στην πλατεία της Νάουσας, είναι μερικές από τις δράσεις που πλαισιώνουν το εορταστικό τριήμερο. Και φυσικά οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ της Τετάρτης 23 Αυγούστου με το γοητευτικό Κουρσάρικο δρώμενο το οποίο θα ακολουθηθεί από ένα μεγάλο, γνήσιο νησιώτικο γλέντι στο λιμάνι όπως κάθε χρόνο.

Λαμπρές όμως θα είναι και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Εννιάμερα της Παναγίας.

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου στις 20:00 θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μέγας Εσπερινός, στις 22:00 Παράκληση και στις 23:00 Νυχτερινή Θεία Λειτουργία. Ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 07:30 θα τελεστεί Όρθρος, στις 08:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της ιερής εικόνας στα σοκάκια του οικισμού.

Αν βρεθείτε στην Πάρο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Νάουσα αυτές τις ημέρες καθώς η γοητευτική κοσμοπολίτισσα γίνεται το ζωντανό επίκεντρο σημαντικών παραδοσιακών εκδηλώσεων η βίωση των οποίων είναι πράγματι εμπειρία ζωής!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos