Η Ένωση Γονέων προτείνει 12 + 1 Μέτρα Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων

25 Σεπτεμβρίου 2017 12:00

Τελευταία έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των τροχοφόρων και κατά συνέχεια των τροχαίων ατυχημάτων. Απαιτείται η λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών – πολιτών γενικότερα και κυρίως μέτρων πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

1. Φρεσκάρισμα των διαβάσεων και τον καθαρισμό των σημάτων οδικής κυκλοφορίας, που δηλώνουν «Προσοχή Σχολείο» (και όχι μόνο), από αυτοκόλλητα και κλαδιά δέντρων. Οι διαγραμμίσεις επιβάλλονται από τη νομοθεσία για την ασφάλεια μας.
2. Διαβάσεις πεζών σε όλα τα σχολικά κτίρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις στάσεις των λεωφορείων (δημοτική, αστική συγκοινωνία) εντός πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε στη Παροικία στάση Παιδικού, στάση κόμβου γηπέδου, κ.α.
3. Πριν τις διαβάσεις να γραφτεί στο οδόστρωμα η λέξη STOP, και να τοποθετηθούνε πινακίδες που θα υπενθυμίζουν στον οδηγό ότι πλησιάζει σε διάβαση και είναι υποχρεωμένος να ελαττώσει ταχύτητα.
4. Στους δρόμους που το επιτρέπει η νομοθεσία, να γίνει στο οδόστρωμα εφαρμογή τραχείας επιφάνειας, ούτως ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα.
5. Επανεξέταση σημάτων σήμανσης και τοποθέτηση τους σε ορατά σημεία.
6. Στα ελάχιστα πεζοδρόμια που υπάρχουν, ας αποτρέψουμε το παρκάρισμα, για να χρησιμοποιηθεί το πεζοδρόμιο για το σκοπό του, χωρίς την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, ζαρντινιέρων, κλπ.
7. Επικίνδυνα σημεία είναι οι διασταυρώσεις, οι πάροδοι σε κεντρικούς δρόμους, λόγω παράνομης στάθμευσης και διαφόρων άλλων εμποδίων, με αποτέλεσμα πεζοί και οδηγοί να μην έχουν καθόλου ορατότητα.
8. Να τοποθετηθούν, όπου δεν υπάρχουν μπάρες για να αποφευχθεί η είσοδος τροχοφόρων σε πεζόδρομους και πλατείες.
9. Δημιουργία πάρκου και συνεχή ενημέρωση για την κυκλοφοριακή αγωγή.
10. Επέκταση των δρομολογίων της δημοτικής και αστικής συγκοινωνίας και της απογευματινές ώρες, ούτως ώστε να μειωθεί η άσκοπη κίνηση τροχοφόρων γενικότερα, καθώς και προγραμματισμό δρομολογίων προς το Κλειστό Γυμναστήριο Αρχιλόχου – Μάρπησσας.
11. Η αστυνόμευση από την Ελληνική και Δημοτική αστυνομία, θα πρέπει να είναι πιο συχνή, γιατί έχει να κάνει με θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. (υπερβολικές ταχύτητες, ηχορύπανση εντός οικισμών).
12. Σε πολυσύχναστους δρόμους, επαρκής φωτισμός (και από τις δυο πλευρές), λόγω έλλειψης πεζοδρομίου. (Παροικιά: περιφερειακός, κεντρικός προς γήπεδο, προς ΕΠΑΛ), (Νάουσα: προς Αγροκήπιο), (Μάρπησσα από γήπεδο προς κλειστό), (Πρόδρομος – Μάρμαρα), κ.α.
13. Επιτακτική ανάγκη, η μελέτη και η δημιουργία πεζοδρομίων, στο Δημοτικό αλλά και στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χάριν της σκοπιμότητας δεν μπορεί να καταπατούνται στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας. Πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν, για να στερήσουμε από κάθε ασυνείδητο οδηγό τροχοφόρου, το δικαίωμα να παρανομεί, εκθέτοντας τόσους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos