Στιγμές συγκίνησης στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Σαμίνα στην Πάρο (Βίντεο + Φωτό)

26 Σεπτεμβρίου 2017 17:40

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και περισυλλογής τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 στο εκκλησάκι στη θέση Κορακιά της Παροικίας, επιμνημόσυνη δέση για τα θύματα του ναυαγίου του πλοίου Σαμίνα στα νερά της Πάρου.

Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από εκείνη τη μοιραία Τρίτη της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 και η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζώσα στις καρδιές των παριανών που έζησαν από κοντά την τραγωδία στη θάλασσα που έγινε υγρός τάφος για 82 συνανθρώπους μας.


Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου, το ετήσιο μνημόσυνο για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα στη θάλασσα, τελέστηκε σε ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη και υπό το θλιβερό αίσθημα της περίσκεψης του βάρους των στιγμών της ανάμνησης ενός τόσο πολύνεκρου τραγικού γεγονότος.

Η Πάρος δεν ξέχασε κι εφέτος τα θύματα του Σαμίνα, τίμησε τη μνήμη τους με σεβασμό στην Κορακιά στο εκκλησάκι που χτίστηκε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους ώστε να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη τους και να θυμίζει σε όλους το ναυάγιο που συγκλόνισε την Πάρο και ολόκληρη τη χώρα λίγα χρόνια πριν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos