Υπάρχει ιλαρά στην Ευρώπη, εμβολιαστείτε και προστατευθείτε" είναι το σύνθημα των υγειονομικών υπηρεσιών

09 Οκτωβρίου 2017 12:17

Τριάντα νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 196. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 100.000 εμβολιασμοί MMR, ωστόσο υπολογίζεται ότι 350.000 παιδιά, ηλικίας από 15 μηνών έως τεσσάρων ετών, είναι ακόμα ανεμβολίαστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας (σας επισυνάπτουμε σχετικά) και του ΚΕΕΛΠΝΟ, η φετινή αντιγριπική εμβολιαστική περίοδος ξεκίνησε, ιδανικά το εμβόλιο πρέπει να γίνει έως τέλος Οκτωβρίου.
To ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εκδώσει σειρά οδηγιών, για μείωση του διαστήματος μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου στα παιδιά, αλλά και τον εμβολιασμό ενηλίκων που δεν έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί στο παρελθόν.

Το εμβόλιο της ιλαράς είναι υποχρεωτικό και καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Εάν οι γονείς ακολουθούν τις ανεύθυνες πληροφορίες που διοχετεύονται στο Διαδίκτυο από το αντιεμβολιαστικό κίνημα, πολύ γρήγορα θα έχουμε επανεμφάνιση και άλλων νοσημάτων, όπως π.χ. κοκίτης, μηνιγγίτιδα και παρωτίτιδα».
Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία προτρέπει τους γονείς να ακολουθούν τις συμβουλές των παιδιάτρων για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι «είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, χωρίς παρενέργειες και σώζουν ζωές.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 
ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos