Δράσεις για την Πρόληψη της άνοιας και την έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της

11 Νοεμβρίου 2017 14:07

Ο Δήμος Πάρου στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων - ΗΠΙΟΝΗ», με θέμα για το 2017 «Πρόληψη της άνοιας και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της», διοργανώνει δράσεις σχετικές με το θέμα για την χρονική περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο της άρρηκτης συνεργασίας του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α και της ΚΔΕΠΑΠ με το Δήμο Πάρου και το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού, οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό του Συμβουλευτικού Σταθμού Μνήμης του ΝΠΔΔ ΚΠΠΑ, της Εταιρίας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, και της Ψυχογηριατρικής Εταιρίας «Ο Νέστωρ», στους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Με τον τρόπο αυτόν οι ενδιαφερόμενοι και οι οικογένειές τους θα ενημερωθούν για τα πρώτα σημάδια της άνοιας και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους καθώς και για το τοπικό πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες.

Συγχρόνως, οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας θα εξυπηρετούν τις δομές που ανήκουν διοικητικά στην ΚΔΕΠΑΠ και αφορούν την Τρίτη Ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το ΚΗΦΗ έχει ήδη ξεκινήσει ομάδα νοητικής ενδυνάμωσης στους ωφελούμενους της δομής με συντονίστρια την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας. Ενώ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης με τους υπαλλήλους του ΚΗΦΗ για να συζητηθούν θέματα που άπτονται των φροντιστών ανοΐκών ασθενών (βία και επιθετικότητα, ατομική φροντίδα, ζητήματα ασφάλειας εκτός σπιτιού) με συντονίστρια την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τη νοσηλεύτρια του προγράμματος θα επισκεφθούν κατ’ οίκον τους εξυπηρετούμενους με σκοπό την διενέργεια τεστ μνήμης και γεροντικής κατάθλιψης. Οι περιπατητικοί ασθενείς θα παραπέμπονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό Μνήμης του ΝΠΔΔ ΚΠΠΑ. Σε περίπτωση ανάγκης ψυχοκοινωνικής στήριξης οικογένειας με ανοΐκό ασθενή στο πλαίσιο αποδοχής και διαχείρισης της νόσου οι οικογένειες θα παραπέμπονται στην Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας και στο Συμβουλευτικό Σταθμό Μνήμης.

Η Αντιδήμαρχος Πάρου
Σαρρή Παπακυρίλλου Θεοδώρα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos